Izraēla ar artilēriju apšauda Libānu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Izraēlas armija piektdien apšaudīja Libānu ar artilēriju, atbildot uz raķešu izšaušanu no tās teritorijas.

Izraēlai naidīgais šiītu grupējums "Hezbollah" no Libānas dienvidiem izšāvis 19 raķetes, no kurām sešas nokritušas Izraēlas teritorijā, pavēstīja armija. Trīs raķetes nokritušas, nesasniedzot Izraēlu, bet pārējās pārtvērusi pretraķešu aizsardzības sistēma.

"Hezbollah" raķetes izšāvis uz Izraēlas pozīcijām okupētajā Šebaa fermu apvidū, kas ir Izraēlas, Sīrijas un Libānas strīdus teritorija.

Atbildot uz raķešu apšaudi, Izraēlas armija uz Libānas dienvidiem atklāja uguni no artilērijas.

Pēc apšaudes Izraēla pavēstīja, ka "nevēlas eskalāciju līdz pilna mēroga karam". Reģionā izvietotie ANO miera uzturēšanas spēki UNIFIL brīdināja par "ļoti bīstamu situāciju" un aicināja puses "pārtraukt uguni un saglabāt mieru".

Raķetes uz Izraēlu no Libānas izšautas trešo dienu pēc kārtas.

Reaģējot uz raķešu apšaudi no Libānas teritorijas, Izraēlas aviācija ceturtdien pirmo reizi septiņu gadu laikā veica uzlidojumus kaimiņvalstī.

Izraēlas gaisa spēki regulāri veic uzlidojumus Gazas joslā un Sīrijā, taču tā bija pirmā reiz kopš 2014.gada, kad tie veikuši uzlidojumus Libānā.

Trešdien uz Izraēlu no Libānas tika izšautas trīs raķetes, no kurām divas sasniedza Izraēlu, nokrītot līdzās Kirjat Šmonas pilsētai, kur četriem cilvēkiem tika sniegta palīdzība pārciestā stresa dēļ.

Reaģējot uz apšaudi, Izraēlas armija trešdien uz Libānas dienvidiem atklāja artilērijas uguni.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu