Premjers: Atsevišķas robežpārkāpēju grupas izdevies novirzīt atpakaļ uz Baltkrieviju (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas robežsargiem izdevies atsevišķas robežpārkāpēju grupas novirzīt atpakaļ uz Baltkrieviju, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), atsaucoties uz iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) ziņojumu valdību veidojošo partiju pārstāvju sēdē.

Premjers atzīmēja, ka otrdien, 10.augustā, valdībā gaidāmais lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paplašinās robežsargu tiesības no Baltkrievijas ienākušo imigrantu novirzīšanai atpakaļ uz kaimiņvalsti.

Tāpat nolemts paātrināt Austrumu robežas infrastruktūras izbūvi uz Krievijas un Baltkrievijas robežas, norādīja Kariņš.

Kā ziņots, lai aizsargātu Latvijas un Eiropas Savienības ārējo robežu pret "nelegālās migrācijas ieroča" pielietošanu, iekšlietu ministre Golubeva ierosina valdībai izsludināt ārkārtējo situāciju Latvijas-Baltkrievijas pierobežā, aģentūru LETA informēja IeM.

Gadījumā, ja Ministru kabinets izsludinās ārkārtējo situāciju, tā tiks noteikta daļā Augšdaugavas un Krāslavas novadu teritorijas un paplašinās Valsts robežsardzes pilnvaras atturēt nelegālo migrāciju un atgriezt robežšķērsotājus, kas nelikumīgi pārkāpuši valsts robežu.

IeM arī norādīja, ka Lietuvas valdība ir noteikusi īpašu robežu apsardzības režīmu, kā rezultātā nelegālie migranti no Baltkrievijas teritorijas pēdējo dienu laikā arvien biežāk mēģina šķērsot Latvijas un Polijas robežas.

Par Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgu šķērsošanu četrās dienās kopumā aizturētas jau 218 personas, aģentūru LETA noskaidroja Valsts robežsardzē.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu