Lielbritānijas princi Endrū Ņujorkā apsūdz nepilngadīgas meitenes seksuālā izmantošanā (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas princis Endrū
Lielbritānijas princis Endrū Foto: POOL/REUTERS

Lielbritānijas princim Endrū pirmdien Ņujorkas tiesā izvirzīta apsūdzība par kādas sievietes seksuālu izmantošanu, kura apsūdzībā apgalvo, ka skandalozais nelaiķa finansists Džefrijs Epstīns viņu kā nepilngadīgo esot "aizdevis" dažādiem cilvēkiem seksuālām attiecībām.

ASV apgabaltiesā Manhatanā ierosinātajā lietā teikts, ka Virdžīnija Džufre ir prasītāja lietā pret apsūdzēto "princi Endrū, Jorkas hercogu".

Džufre apsūdzībā apgalvoja, ka Epstīns viņu regulāri seksuāli izmantojis un "aizdevis" citiem ietekmīgiem vīriešiem seksuāliem nolūkiem. "Viens šāds varens vīrietis (..) bija apsūdzētais, princis Endrū."

Džufre apgalvoja, ka Endrū viņu seksuāli izmantojis Epstīna draudzenes Gīleinas Maksvelas mājoklī Londonā pirms vairāk nekā 20 gadiem, kad viņai bijuši tikai 17 gadi.

"Epstīns, Maksvela un princis Endrū piespieda prasītāju - bērnu - stāties dzimumsakaros ar princi Endrū pret viņas gribu," teikts apsūdzībā.

61 gadu vecais Endrū ir kategoriski noliedzis, ka viņam būtu bijis sekss ar Džufri, un ir sacījis, ka neatminas satikšanos ar viņu. Viņam izvirzītā apsūdzība draud nodarīt kaitējumu britu karaliskajai ģimenei.

Karalienes Elizabetes II otrais dēls Endrū 2019.gada novembrī paziņoja, ka atceļ līdzdalību visos valstiskajos pienākumos, jo britu sabiedrībā valdīja sašutums par viņa draudzību ar seksuālos noziegumos apsūdzēto Džefriju Epstīnu.

38 gadus vecā Džufre apgalvo, ka princis Endrū viņu seksuāli izmantojis arī Epstīna Ņujorkas privātmājā un Epstīna privātajā Litlsentdžeimsas salā ASV Virdžīnu salu teritorijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu