Krievijas deputāts izgāztuvē nošauj metāllūžņu vācēju (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Kamčatkas novada parlamenta deputāts Igors Redjkins, kurš pārstāv Krievijas valdošo partiju “Vienotā Krievija”, izgāztuvē nošāvis cilvēku, kas tur meklējis metāllūžņus, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Deputāts apgalvojis, ka notikušais ir nelaimes gadījums, jo viņš uzskatījis, ka šauj uz lāci.

Incidents notika naktī uz 2.augustu izgāztuvē pie ciemata Ozernovskij. Vietējais iedzīvotājs Andrejs Tolstopjatovs kopā ar savu radinieku izgāztuvē meklēja metāllūžņus. Deputāta raidīta lode viņam trāpījusi vēderā, un viņš vēlāk slimnīcā miris no gūtajiem ievainojumiem.

Krimināllieta par notikušo ierosināta vien 6.augustā. Nekādu sīkāku informāciju par notikušā apstākļiem varas iestādes nav sniegušas.

Tomēr, kā vēsta vietējais izdevums “Kamčatka Inform”, vairāki vietējie iedzīvotāji liktenīgajā dienā pie izgāztuves redzējuši deputāta automašīnu.

Vairāki avoti izdevumam arī apstiprinājuši, ka minētajā dienā deputāts bijis stiprā alkohola reibumā.

Deputāta līdzdalība cilvēka nāvē plaši apspriesta vietējos medijos un sociālajos tīklos. Deputāta birojs vien 10.augustā izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka deputāts atzīst savu vainu cilvēka nonāvēšanā, tomēr uzstāj, ka tas esot bijis nelaimes gadījums.

Redjkins arī paziņoja, ka viņš aptur savu darbību partijā “Vienotā Krievija” un atsauc savu kandidatūru no septembrī Krievijā paredzētajām vēlēšanām.

Redjkins ir viens no bagātākajiem reģionālajiem deputātiem Krievijā. Izdevuma “Forbes” veidotajā bagātāko Krievijas ierēdņu sarakstā viņš ierindots 20.vietā ar 716 miljonu rubļu (8,3 miljonu eiro) lieliem ienākumiem.

Kamčatkas novada parlamentā Redjkins strādā kopš 2007.gada.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu