Par spīti maksas testu ieviešanai testēšanas apjoms nav sarucis (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Mufid Majnun/Unsplash.com

Mainoties testēšanas kārtībai, kopš 1.augusta vidēji dienā par maksu veikti 3079 Covid-19 testi, bet lielākais skaits sasniegts piektdien, 6.augustā, kad par maksu veikti 4604 testi, izriet no Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotajiem datiem līdz 8.augustam.

Vērtējot informāciju par maksas laboratoriskajiem testiem, uz kuru pamata tīmekļvietnē "covid19sertifikats.lv" ir izveidojams digitālais Covid-19 sertifikāts par laboratoriskā testa rezultātu, NVD secinājis, ka veikto testu skaits kopš 1.augusta ir diezgan vienmērīgs.

Raugoties atsevišķi pa dienām, zemākais maksas testu skaits veikts 1.augustā - 1961 tests.Visvairāk testu veikts no trešdienas līdz sestdienai. Šo dienu laikā vidēji ik dienu veikti 3643 maksas testi.

Svētdien, 8.augustā, par maksu veikto testu skaits bijis otrais zemākais augustā, nedaudz pārsniedzot iepriekšējā svētdienā, 1.augustā, veikto testu skaitu.

Nacionālās references laboratorijas vadītājs Sergejs Ņikišins otrdien valdības sēdē skaidroja, ka kopš izmaiņām testēšanas kārtībā netiek novērots kritums veikto testu apmērā. Pēc Ņikišina vārdiem, līdz ar iepriekšējā testu apjoma saglabāšanos aizvien tiek nodrošināta arī kvalitatīva kopējā aina par epidemioloģisko situāciju. Vienlaikus izmaiņu rezultātā arī radusies iespēja vairāk līdzekļu novirzīt, lai nodrošinātu plašāku riska grupu aptveri un skrīningu asimptomātisko gadījumu atklāšanai.

Kā ziņots, noslēdzoties Ministru kabineta noteiktajam pārejas periodam, 1.augustā stājas spēkā izmaiņas pieaugušo Covid-19 laboratoriskajā testēšanā, paredzot, ka turpmāk testēšanu pasākumu apmeklēšanai un dažādu pakalpojumu saņemšanai varēs veikt tikai par maksu.

Samaksa par laboratorisko testu jāveic atbilstoši laboratorijas maksas pakalpojumu cenrādim.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu