Projekts "Dzilvēku stāsti" aicina doties kulturālā pastaigā ar savu suni pa Rīgas parkiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Juris Gavrilovs

Jau nedēļu Rīgas vasaras kultūras programmas laikā tiek realizēts projekts "Dzilvēku stāsti", kurā ikviens, it īpaši suņu saimnieki, tiek aicināts doties kulturālā pastaigā cauri 10 Rīgas parkiem, informēja biedrības "Suns ar misiju" vadītāja Liene Šternberga.

Projektā “Dzilvēku stāsti” Rīgas parkos ikviens var sastapties ar nekustīgiem, taču interesantiem suņiem, kuri sevī slēpj dažādus stāstus no rakstnieces Noras Ikstenas un mākslinieka Aivara Vilipsona grāmatas – “Suņa dzīve. Stāsti un suneti”. Stāstošie suņi ir uz soliņiem sēdošas, tēlnieka Kristapa Andersona veidotas skulptūras. Uz katras no skulptūrām ir izvietoti QR kodi, kurus noskenējot ar viedtālruni, var noklausīties vienu audio stāstu, ko ierunājusi aktrise Marija Bērziņa.

Foto: Juris Gavrilovs

“Šis kultūras projekts ir patiesi sirsnīgs un ir pieejams visiem – gan Rīgas iedzīvotājiem, gan tās viesiem. Mēs ceram, ka tiem, kas ar projektu iepazīsies pavisam nejauši, garām ejot, mēs atklāsim pavisam jaunu pasauli, spēsim mudināt paskatīties uz lietām no citas perspektīvas. Manuprāt, “Dzilvēku stāsti” skar visus šobrīd sabiedrībai tik svarīgos dzīves aspektus – veselīgu kustību, kopradīšanu un kultūras baudīšanu, kas pietiekami ilgi mums tika liegta,” atklāj projekta vadītāja Zane Dreismane.

Foto: Juris Gavrilovs

Katrs stāsts ir savā īpašajā emocionālajā nokrāsā un atspoguļo kādas vērtības, par kurām ir vērts aizdomāties, tāpēc katrai suņa skulptūrai ir unikāls vizuālais noformējums, ko tai ir piešķīris kāds no māksliniekiem. Projektu “Dzilvēku stāsti” atbalsta 10 radošas personības, kuru starpā ir gan “Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas” topošie mākslinieki, gan mākslas vidē jau pieredzējuši meistari – Māris Subačs, Armands Grundulis un Ilizane Grīnberga.

Diemžēl jau pirmajā norises nedēļā vairāki jaunie Rīgas parku iemītnieki ir guvuši vairākas jaunas skrambas un postījumus, piemēram, suns Pipars, kurš atradās pie Operas skvēra, pastaigu biedrus vairs nevarēs iepriecināt ar savu stāstu, jo jau pirmajā naktī tika norauts no soliņa un sadauzīts. Biedrība “Suns ar misiju” aicina ikvienu ziņot, ja tiek novērtos, ka tiek nodarīts postījums kādam no Rīgas parkos izvietotajiem suņiem.

Foto: Juris Gavrilovs

Ikvienam interesentam ir pieejama kulturālās pastaigas karte, ko ir iespējams aplūkot digitāli mājaslapā www.sunsarmisiju.lv. Karti arī var lejupielādēt, lai to izdrukātu un ņemtu līdzi kulturālajā pastaigā.

Projektu realizē biedrība “Suns ar misiju” ar Rīgas domes finansiālu atbalstu. Latvijas Nacionālais teātris projektu atbalsta, nodrošinot stāstu ierakstus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu