Izglābti divi mežos nomaldījušies cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Smiltenes un Aizkraukles novados trešdien izglābti divi mežā apmaldījušies cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ap plkst.13 VUGD saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Blomes pagastu, bet pēcpusdienā izsaukums saņemts uz Aizkraukles novada Mazzalves pagastu, kur cilvēki atradās mežā. Cilvēki atrasti un izvesti laukā no meža.

Tāpat trešdien saņemta informācija par mežā apmaldījušos cilvēku Aizkraukles novada Klintaines pagastā, bet šajā gadījumā glābšanas darbus nebija jāveic, jo cilvēkam pašam izdevās izkļūt no meža, iznākot uz ceļa.

Šogad jau 33 gadījumos ugunsdzēsēji glābēji ir steigušies uz izsaukumiem, lai palīdzētu cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies mežā. Pērn bija 84 šādi izsaukumi.

VUGD atgādina, ka dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus.

Trešdien saņemts izsaukums uz Smiltenes novada Raunas pagastu, kur dega šķūnis 400 kvadrātmetru platība ar aptuveni 400 siena ruļļiem. Patlaban dzēšanas darbi turpinās.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus - astoņi uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu