Bites uz "Stockmann" jumta šovasar devušas vairāk nekā 200 kilogramus medus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Uz universālveikala "Stockmann" jumta izvietotajos bišu stropos šovasar savākti vairāk nekā 200 kilogrami liepziedu medus, aģentūrai LETA pavēstīja "Stockmann" mārketinga vadītāja Dace Kokina.

Septiņas bišu saimes uz "Stockmann" jumta mitinās jau trešo gadu. Šovasar no tām iegūto medu plānots nodot tirdzniecībā, kā arī dāvināt klientiem.

Pagājušās nedēļas nogalē bites pārvestas uz jaunu mītnes vietu meža masīvā starp Baldoni, Tomi un Vecumniekiem, kur tām paredzēts pārziemot.

Dravnieks Jānis Šnikvalds skaidro, ka mežs kā bišu pārziemošanas vieta izvēlēta, jo tajā ir klusāka vide un kukaiņu miegs netiks tramdīts ar pilsētas troksni. Tas nozīmē lielāku iespēju, ka bitēm izdosies veiksmīgi pārziemot, sagaidot nākamo sezonu.

"Turklāt, jau laikus pārvedot bites uz mežu, tām tiek dota iespēja ievākt papildu medu no drīzumā ziedošajiem sila viršiem," norāda bišu saimnieks.

Pēc viņa teiktā, uz "Stockmann" jumta mītošās bites ir īpašas pasugas - Rietumeiropas tumšās medus bites, kas Latvijā ir retums.

Bišu stropi uz universālveikala "Stockmann" jumta pirmo reizi tika izvietoti 2019.gada vasarā, un no bitēm iegūtais medus nonāca tirdzniecībā, kā arī kā dāvana tika pasniegts universālveikala darbiniekiem. Plānots, ka bites uz universālveikala jumta mitināsies arī turpmākos gadus.

Jau vēstīts, ka "Stockmann" pagājušajā gadā strādāja ar 26,459 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 34,9% mazāk nekā gadu iepriekš, un cieta 2,148 miljonu eiro zaudējumus pretstatā peļņai 2019.gadā.

Kompānija "Stockmann" reģistrēta 1998.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,775 miljoni eiro. "Stockmann" pilnībā pieder 1862.gadā dibinātajai Somijā reģistrētajai "Stockmann".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu