Uz robežas: ⟩ "Karstie kartupeļi" un "sistēmas caurumi" garīgās veselības aprūpē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Uz robežas". Ekrānšāviņš no video
"Uz robežas". Ekrānšāviņš no video Foto: Ekrānšāviņš no video

Psihiskajai veselībai veltītā projekta "Uz robežas" ietvaros TVNET studijā šodien, 17. augustā 16:00, norisinājās diskusija, kuras centrā ir jauniešu garīgā veselība.

Diskusijas dalībnieki:

  • OPEN Radošā centra vadītājs Edijs Klaišis un viņa stāsts par Valteru, kurš ir neiederīgs sabiedrībā, jo it kā ir pieaudzis, bet reizē pats parūpēties par sevi nespēj.
  • Ofēlija Spektore, influencere psihiskās veselības jomā, kas vērš sabiedrības uzmanību uz sistēmiskiem trūkumiem, balstoties personīgajā pieredzē.
  • Aivis Pīlēģis, jaunietis, kurš atklāti stāsta par izaicinājumiem sabiedrībā un tās attieksmē pret psihiskās veselības jautājumiem.
  • Un psihiatrs Elmārs Tērauds, kurš redz psihiskās aprūpes sistēmu visās tās līmeņos, ar visām tās labajām un sliktajām pusēm.

Diskusiju moderēja TVNET žurnālists Mārtiņš Daugulis.

Diskusijas dalībnieki tiešraides sarunā ciklā "Uz robežas - psihiskā veselība šodienas acīm" dalījās savā pieredzē, kā arī uzdeva jautājumus, ko adresēt tālāk valsts pārvaldei un politikas veidotājiem. Šoreiz ar uzsvaru uz jauniešiem un viņu vietu sabiedrībā, kad tie nonāk saskarē ar psihiskās veselības izaicinājumiem.

Pateicamies par iesūtītajiem jautājumiem!

Foto: MAF

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta "Uz robežas" saturu atbild TVNET GRUPA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu