Pirmdien novērsts 46 personu mēģinājums nelikumīgi šķērsot Baltkrievijas robežu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas-Baltkrievijas robežas kontroljosla Silenē.
Latvijas-Baltkrievijas robežas kontroljosla Silenē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts robežsardze otrdien novērsusi 46 personu mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, bet sešas personas aizturētas, aģentūra LETA noskaidroja Valsts robežsardzē.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturētas 463 personas.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēti seši cilvēki. Humānu apsvērumu dēļ šiem cilvēkiem netika liegta valsts robežas šķērsošana.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas 11.augustā par nelikumīgu robežas šķērsošanu aizturētas desmit personas.

Kopumā šogad aizturēti 362 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, otrdien nolēma izsludināt ārkārtējā situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpils pilsētā.

Valdības lēmums arī paredz Nacionāliem bruņotiem spēkiem un policijai sniegt palīdzību Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Savukārt Iekšlietu ministrijas (IeM) mērķis ir šomēnes nonākt līdz līguma noslēgšanai par faktisko darbu sākšanu Latvijas - Baltkrievijas robežas stiprināšanai, aģentūru LETA informēja IeM.

IeM kopā ar Valsts robežsardzi un Aizsardzības ministriju definē pagaidu dzeloņstiepļu žoga tehniskās prasības un izstrādā uzbūves risinājumus.

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) žurnālistiem pieļāva, ka pagaidu žogs problemātiskajās zonās varētu tikt uzstādīts rudenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu