Izraēlā uzņem apgriezienus Covid-19 vakcīnas papilddevu potēšana (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Izraēlas pilsoņi vismaz 40 gadu vecumā varēs saņemt Covid-19 vakcīnas papilddevu, sākot no šīs nedēļas nogales, ceturtdien paziņoja veselības ministrs Nicans Horovics.

Izraēla bija viena no pirmajām valstīm, kas decembra vidū sāka vakcināciju pret Covid-19. Tā noslēdza vienošanos ar ASV farmācijas uzņēmumu "Pfizer" par miljoniem apmaksātu vakcīnas devu saņemšanu apmaiņā pret datiem par vakcīnas efektivitāti.

Izraēlas vakcinācijas kampaņa tika atzīta par veiksmes stāstu, jo tā palīdzēja krasi samazināt inficēšanos ar Covid-19.

Pēdējā laikā Izraēlā strauji pieaug Covid-19 gadījumu skaits delta varianta izplatīšanās dēļ. Mēģinot ierobežot delta varianta izplatību, Izraēlā pagājušonedēļ tika sākta vismaz 50 gadus sasniegušo cilvēku potēšana ar vakcīnas papilddevu.

Kampaņa vismaz 60 gadus sasniegušo vakcinācijai ar papilddevu sākās jūlija beigās.

Horovics, kurš ir viens no trešās devas saņēmējiem, ceturtdien tviterī paziņoja, ka šo papilddevu no svētdienas varēs saņemt cilvēki vismaz 40 gadu vecumā.

"Mums ir vakcīnas visiem, un tagad katrs, kas ir vismaz 40 gadus vecs, var saņemt trešo devu," rakstīja Horovics. "Vakcīna ir efektīva. Apturēsim šo delta [variantu]," aicināja ministrs.

Izraēlā kopš jaunā koronavīrusa pandēmijas sākuma ir reģistrēti vairāk nekā 970 000 infekcijas gadījumu un vairāk nekā 6700 nāves gadījumu.

No deviņiem miljoniem Izraēlas iedzīvotāju vairāk nekā 5,4 miljoni ir saņēmuši divas vakcīnas devas, bet 1,2 miljoni saņēmuši trešo devu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu