Mūrniece: Ikviens, kas loloja sapni par neatkarību, bija varonis (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirms 30 gadiem mums bija sapnis par neatkarīgu Latviju, un tas radīja varoņus, kas šo sapni spēja piepildīt, šodien Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas 30.gadadienai veltītā konferencē "Sapnis un piepildījums. Brīvība un neatkarība" sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Viņa teica, ka sapnis par brīvību un neatkarību, šī sapņa piepildīšana, izraušanās no padomju okupācijas važām un atjaunots valstiskums laikā pirms 30 un vairāk gadiem bija svarīgākais.

"Ikviens, kas loloja sapni par brīvu Latviju, bija varonis - spēja pacelties pāri ikdienišķajam un skaidri apzinājās, cik nozīmīga ir viņa rīcība savu bērnu un tautas nākotnei," atzīmēja parlamenta priekšsēdētāja.

Mūrniece norādīja, ka Augstākā padome 1991.gadā veica tiesiskos soļus, lai piepildītu Latvijas tautas sapni, un tā gada 21.augustā Latviju atgrieza uz pasaules kartes.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Augstākās padomes deputātiem par viņu balsojumiem 1991.gada 4.maijā un 21.augustā. Viņa uzsvēra, ka kopš 21.augusta Latvijā varēja no jauna iedzīvināt tādas valstiskuma formas un struktūras, lai caur tām tauta realizētu savu varu un gribu.

"Pirms 30 gadiem mēs atjaunojām valsti un pārņēmām valsts varu," teica politiķe, piebilstot, ka šodien joprojām esot vietā jautāt, cik pašiem ikdienas dzīvē izdodas iemiesot un pārstāvēt savu valsti Saeimā, valdībā, pašvaldībā vai kādā citā struktūrā.

Viņa akcentēja, ka pirms 30 gadiem valsts bija mērķis, sapnis un nākotne, un šodien nekas neesot mainījies. "Valsts ir lielākā bagātība, kas mums pieder. Darīsim visu, lai to stiprinātu, jo tas ir mūsu rokās!" aicināja Mūrniece.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu