Levits uzsver Latvijas atbalstu Ukrainai (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Zane Bitere/LETA

Latvija atbalsta Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti, šodien Kijevā notiekošās starptautiskās Krimas platformas atklāšanā sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, uz platformas inaugurācijas pasākumu ieradušies dažādu Eiropas valstu līderi, parlamentu vadītāji un ārlietu ministri.

"Ir pagājuši jau septiņi gadi, kopš Krievijas Federācija ir okupējusi un pretlikumīgi anektējusi Krimu un Sevastopoli. Šis fakts nekad netiks starptautiski akceptēts, un tas nekad netiks aizmirsts. Latvija aktīvi atbalstīs Krimas platformas iniciatīvu. Latvija, kā pirmā valsts, kas pieteica savu dalību Krimas platformā, ir solidāra ar Ukrainu, mēs atbalstām Ukrainas neatkarību, suverenitāti un teritoriālo integritāti," samitā sacīja Valsts prezidents.

Levits akcentēja, ka Krimas platforma dos vērtīgu ietvaru nemitīgam atgādinājumam starptautiskajā dienaskārtībā par Krimas deokupācijas nepieciešamību.

Valsts prezidents pievērsa uzmanību tam, ka pašlaik Krimas pussalā notiekošā militarizācija ir drošības apdraudējums ne tikai Ukrainai un Eiropai, bet arī Melnās jūras reģionam.

Valsts prezidents sveica Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un Ukrainas iedzīvotājus valsts neatkarības 30.gadskārtā, kuru Ukrainā ar dažādiem svinīgiem pasākumiem plaši atzīmēs rīt, 24.augustā.

Klātesošie valstu vadītāji, parlamentu priekšsēdētāji un ārlietu ministri samita noslēgumā pieņems kopīgu deklarāciju, uzsverot kopīgu diplomātisku pūliņu nepieciešamību Ukrainas teritoriālās integritātes atjaunošanai tās starptautiski atzītajās robežās.

Paralēli līderu samitam pēc Ukrainas prezidenta dzīvesbiedres ielūguma Kijevā norisinās arī Pirmo lēdiju samits, kurā piedalās arī Andra Levite. Levite lūgta izteikties par savu ārstes pieredzi un labdarības projektiem Rīgas Dzemdību nama fondā, kam Valsts prezidenta kundze ir patronese.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu