Okupācijas muzejs skaidro, kāpēc atcelta foto izstāde "Honkongas ceļš" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas Okupācijas muzejā iecerētā foto izstāde "Honkongas ceļš" tikusi atcelta, izsaucot neizpratni daļā sabiedrības. Muzejs skaidro atcelšanas iemeslus.

Muzejs pauž, ka izstāde atcelta organizatoru novēlotās rīcības un komunikācijas dēļ, līdz ar to muzejam nebija iespēju izstādi eksponēt muzeja telpās.

Kā skaidroja muzejā, Latvijas Okupācijas muzejs 19.jūnijā saņēma sadarbības piedāvājumu no foto izstādes "Honkongas ceļš" organizatoriem, atceroties 1989.gada Baltijas ceļu, eksponēt izstādi par 2019.gadā notikušo Honkongas ceļu. Izstādi bija iecerēts atklāt šī gada 23.augustā.

Starp muzeju un izstādes rīkotājiem nebija formālas vienošanās. Muzejs noteica visus ar izstādi saistītos materiālus nosūtīt muzejam līdz 2.augustam. Kā norādīja muzeja pārstāvji, tas ļautu sagatavot izstādes eksponēšanu iecerētajā datumā, tai skaitā izstādes objektu tehnisko izgatavošanu.

"Kaut arī izstādes saturiskais materiāls muzejam nebija atsūtīts, 11.augustā, nesaskaņojot ar muzeju, izstādes organizatori plašsaziņas līdzekļos izplatīja informāciju par izstādes atklāšanu Latvijas Okupācijas muzejā 23.augustā," atklāja muzeja pārstāvji.

Latvijas Okupācijas muzeja pārstāvji norādīja, ka izstādes organizatori saturisko materiālu nosūtīja ar divu nedēļu nokavēšanos, sestdienas vakarā, 14.augustā.

"Saņemtais materiāls neatbilda ne iepriekš pārrunātajam izstādes saturam, ne apjomam, iekļaujot arī kļūdainu informāciju par Latvijas vēsturi," norādīja muzejā.

Līdz ar to Latvijas Okupācijas muzejs 17.augustā pārtrauca sadarbību ar izstādes organizatoriem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu