Ieslodzījuma vietu darbinieku speciālā apģērba iegādei tērēs 307 tūkstošus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: trekandshoot, Shutterstock.

Ieslodzījuma vietu darbinieku atšķirības zīmju un speciālā apģērba iegādei tiks tērēti 307 950 eiro.

Šodien valdība lēma atbalstīt Tieslietu ministrijas sagatavoto projektu, kas paredz no Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieku formas tērpa kopuma izslēgt atsevišķas tā sastāvdaļas, kuru praktiskais pielietojums ir apgrūtinošs un nepraktisks amatpersonu darba specifikas dēļ, to vietā iekļaujot darba pienākumu pildīšanai atbilstošākas. Projekts noteic savstarpēji komplektējamas formas tērpa sastāvdaļas, kas tiks optimāli sakomplektētas, ievērojot konkrētu ieslodzījuma vietu struktūrvienību dienesta pienākumu specifiku, nevis katras amatpersonas nodrošināšanu ar visām projektā iekļautajām sastāvdaļām, kas vienā vai otrā gadījumā dienesta pienākumu izpildei nav nepieciešamas un faktiski netiek izmantotas.

Proti, amatpersonu, kuras veic administratīvo vai ieslodzīto resocializācijas darbu ieslodzījuma vietās, formas tērps būs piemērotāks veicamajam darbam, piemēram, vīriešiem - žakete, bikses, krekls, kurpes, sievietēm - žakete, bikses, blūze, kurpes, un tiks izsniegts uz ilgāku lietošanas laiku.

Savukārt amatpersonu, kuras ir tieši iesaistītas ieslodzīto uzraudzībā un apsardzē, formas tērps būs vairāk piemērots šādu ikdienas pienākumu veikšanai - ērts un praktisks, piemēram, virsjaka, flīsa virsjaka, ziemas bikses, vasaras bikses, virskrekls, komfortablas kurpes un visu sezonu zābaki, kā arī to lietošanas laiks tiks noteikts īsāks, ievērojot nolietojuma intensitāti.

Pārvaldes amatpersonām ar ģenerāļa speciālo dienesta pakāpi ziemas mētelim un ziemas virsjakai noteiktās karakula apkakles paredzēts aizstāt ar mākslīgās kažokādas apkaklēm.

Formas tērpa, atšķirības zīmju un speciālā apģērba iegāde 2021.gadā un turpmākos gados tiks nodrošināta piešķirto finanšu līdzekļu ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu