Pie Strenčiem pārbūvēs tiltu pār Gauju, saglabājot vēsturisko bruģi; līdz 8.septembrim darbdienās tilts būs slēgts satiksmei

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Tilts pār Gauju pie Strenčiem
Tilts pār Gauju pie Strenčiem Foto: Google Maps

Saistībā ar tilta remontdarbiem no 25. augusta līdz 8. septembrim Strenčos uz reģionālā autoceļa Smiltene–Strenči (P25) (28,34. km) darbdienās no plkst. 6.00 līdz 22.00 būs slēgts satiksmei tilts pār Gauju. 

Kā TVNET informēja VSIA Latvijas valsts ceļi Komunikācijas daļā, maršruta autobusu satiksme pār tiltu notiks bez ierobežojumiem, atbilstoši grafikam. Savukārt pārējiem autobraucējiem būs jāizmanto apbraucamie ceļi (sk. shēmas pielikumā). Pēc pagaidu tilta izbūves, pēc 8.septembra, satiksme tiks novirzīta pa to.

Apbraukšanas maršruti:

no Rīgas puses:

Gaujas kreisajā krastā var nokļūt pa autoceļu Valmiera–Smiltene (P18) (virzienā uz Smilteni) līdz Jaunvālei, nogriežoties uz Trikātu un Strenčiem;

Foto: Latvijas Valsts ceļi

no Smiltenes puses:

Gaujas labajā krastā var nokļūt pa autoceļu Valmiera–Smiltene (P18) (virzienā uz Valmieru), tālāk braucot pa Valmieras apvedceļu un Valmieras šoseju (A3) uz Strenčiem;

no Valkas puses:

Gaujas kreisajā krastā var nokļūt pa Valmieras šoseju (virzienā uz Valmieru), turpinot ceļu pa Valmieras apvedceļu un autoceļu Valmiera–Smiltene (P18) (virzienā uz Smilteni) līdz Jaunvālei, nogriežoties uz Trikātu un Strenčiem.

Foto: Latvijas Valsts ceļi

Tilts pār Gauju pie Strenčiem ir būvēts 1909. gadā, tas ir 100 metrus garš, divi tilta laidumi ir būvēti vēlāk nekā pamata tilts – 1919.gadā. Pamata tilts ir no monolīta dzelzsbetona, savukārt vēlāk izbūvētie laidumi ir no tērauda, ar koka klāju.

Remontdarbu laikā tiltam atjaunos dzelzsbetona nesošās konstrukcijas, savukārt tilta virsbūvi un tērauda laidumus pilnībā pārbūvēs. Tērauda laidumi tiks pārbūvēti par dzelzsbetona un būs arhitektoniski līdzīgi jau esošajām tilta nesošajām konstrukcijām, proti, laidumiem, kuri bija izbūvēti paši pirmie. Pēc atjaunošanas visā tilta garumā ieklās vēsturiskā bruģakmens segumu.

Vienlaikus ar tilta pārbūvi notiks pilna ceļa segas atjaunošana autoceļa Smiltene–Strenči (P25) ap 700 m garā posmā pie tilta (27,595.– 28,417. km).

Darbus veic SIA SIA ”8 CBR” par līgumcenu 1 657 941 eiro no valsts budžeta līdzekļiem. Darbus plānots pabeigt 2022. gada septembrī. Pārbūves projekta autors ir SIA Projekts 3.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu