Par Covid-19 testiem nevakcinētajiem parlamentāriešiem nāksies maksāt no savas kabatas (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Aldis Gobzems un Jūlija Stepaņenko.
Aldis Gobzems un Jūlija Stepaņenko. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas Prezidija un Frakciju padome šodien vienbalsīgi vienojās, ka nevakcinēti vai Covid-19 nepārslimojuši deputāti Saeimas klātienes sēdēs varēs piedalīties ar negatīvu Covid-19 testu. Līdz ar šo lēmumu radies jautājums, vai testu izmaksas tiks segtas no parlamenta budžeta.

Kā portālam TVNET norādīja Saeimas Preses dienestā, Covid-19 testu izmaksu segšana no parlamenta līdzekļiem nav plānota. Līdz ar to secināms, ka šīs izmaksas nevakcinētajiem deputātiem nāksies segt no savas kabatas.

Vaicāts, kāda ir vakcinācijas aptvere parlamentāriešu vidū, Preses dienestā pauda, ka Saeimas Administrācijas rīcībā patlaban ir informācija, ka Covid-19 vakcinācijas sertifikāts ir lielākajai daļai Saeimas deputātu, "taču ziņas vēl nav saņemtas par visiem deputātiem, tādēļ precīzs sertifikātus ieguvušo deputātu skaits nav zināms".

Kā iepriekš atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, testēšanās paredzēta kā iekļaujošāka pieeja, kas "dotu iespēju visiem deputātiem piedalīties sēdē".

Tāpat vēstīts, ka iepriekš Ministru kabinets vienojās, ka darba devējam būs tiesības atbrīvot no amata darbinieku, kurš līdz 15.septembrim nebūs ieguvis Covid-19 sertifikātu. Tāpat ministri vienojās, ka vakcinēšanās būs obligāta ārstniecības, sociālās aprūpes, izglītības un citās iestādēs.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu