Pavļuts: No šogad pasūtītajām "Johnson & Johnson" vakcīnu devām esam saņēmuši vien 13% (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts piedalās politiskās partijas "Kustība "Par!"" kongresā, kura laikā vēlē jaunu valdi, tās priekšsēdētāju un pārskata padomes locekļus, kā arī debatē par politiskajiem mērķiem nākamajam politiskajam ciklam.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts piedalās politiskās partijas "Kustība "Par!"" kongresā, kura laikā vēlē jaunu valdi, tās priekšsēdētāju un pārskata padomes locekļus, kā arī debatē par politiskajiem mērķiem nākamajam politiskajam ciklam. Foto: Paula Čurkste/LETA

Aprēķinot tos "Johnson & Johnson" apjomus, kurus atbilstoši šī gada pasūtījumiem ražotājs nav piegādājis, Latvija līdz ar citām valstīm ir saņēmusi vien 13% no pasūtītajām vakcīnu devām, žurnālistiem atklāja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pēc politiķa sacītā, tāpēc arī šobrīd Latvijā ir "Johnson & Johnson" vakcīnu iztrūkums. Proti, šī ražotāja vakcīnas esot pieprasītas, taču pienākot reti un mazos apjomos.

Līdz ar to valdība šodien slēgtajā daļā skatīja ieceri atteikties no papildu 420 000 šī ražotāja vakcīnu devām nākamā gada otrajā ceturksnī. Pavļuts sacīja, ka valdība lēma neiegādāties šīs papildu devas, pieņemot, ka ražotājs piegādās visu atlikušo vakcīnu apjomu, kas bija paredzēts šim gadam, kas savukārt līdz ar papildu 420 000 vakcīnu devu pasūtījumu nozīmētu, ka šo vakcīnu būtu "par daudz".

"Tāpēc pēc Eiropas Komisijas lūguma, vai Latvija tiešām pasūtīs nākamā gadā otrajā ceturksnī 420 000 vakcīnu devu, mēs šodien valdībā virzījām lēmumu, kuru valdība atbalstīja, no šī konkrētā apjoma atteikties," stāstīja ministrs, apgalvojot, ka "mums ir pilnīgi pietiekams daudzums "Johnson & Johnson" vakcīnu gan šim gadam, gan nākamā gada pirmajā ceturksnī".

Latvijai šobrīd rezervē noliktavā ir 607 310 vakcīnas devu. No tām 316 950 devu ir no ražotāja "Pfizer"/"BioNTech", 170 940 - "Moderna", 1250 "Johnson & Johnson" un 118 170 - "AstraZeneca".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu