PTAC aicina pieteikties "Mouzenidis Travel-Riga" klientus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki atpūšas Bastejkalna zālienā. Ilustratīvs foto
Cilvēki atpūšas Bastejkalna zālienā. Ilustratīvs foto Foto: Zane Bitere/LETA

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) līdz 25.novembrim aicina pieteikties ceļotājus, kuru saistības pilnībā vai daļēji nespēj pildīt tūrisma operators SIA "Mouzenidis Travel-Riga", pavēstīja PTAC pārstāvji.

Izvērtējot iegūto informāciju un pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem par kompleksa un saistīta tūrisma pakalpojuma sagatavošanas un sniegšanas kārtību un kompleksu un saistītu tūrisma pakalpojumu sniedzēju un ceļotāju tiesībām un pienākumiem, PTAC secinājis, ka "Mouzenidis Travel-Riga" ir likviditātes problēmas un tā nespēj pilnībā vai daļēji pildīt saistības un sniegt kompleksos tūrisma pakalpojumus.

PTAC aicina ceļotājus, kuru saistības "Mouzenidis Travel-Riga" nespēj pilnībā vai daļēji pildīt, iesniegt patērētāju tiesību uzraugiem iesniegumu par visu to maksājumu atmaksāšanu, ko ceļotājs veicis vai, kas veikti ceļotāja vārdā.

Lai atvieglotu un paātrinātu naudas atgūšanas procesu, PTAC aicina iesniegumu iesniegt pēc iespējas agrākā termiņā. Šis aicinājums attiecas arī uz tiem patērētājiem, kuri līdz šī paziņojuma publicēšanai jau ir iesnieguši PTAC iesniegumu ar lūgumu palīdzēt risināt strīdu ar šo pakalpojuma sniedzēju.

Pēc PTAC sniegtās informācijas, tiesības uz maksājumu atmaksāšanu ir tikai ceļotājam - fiziskajai vai juridiskajai personai, kurai ir tiesības ceļot, pamatojoties uz līgumu par kompleksa tūrisma pakalpojuma sniegšanu, proti, tai personai, kura noslēgusi līgumu par kompleksu tūrisma pakalpojumu (piemēram, transporta pakalpojumi, izmitināšana viesnīcā un gida pakalpojumi) vai kuras vārdā šāds līgums noslēgts, un kura nav saņēmusi attiecīgo komplekso tūrisma pakalpojumu.

Par kompleksu tūrisma pakalpojumu nav uzskatāms un līdz ar to nav tiesības uz maksājumu atmaksāšanu šīs procedūras ietvaros par nesniegtu vai nenotikušu atsevišķu tūrisma pakalpojumu (piemēram, aviobiļešu vai viesnīcas rezervāciju, vai arī ceļojuma apdrošināšanas polises iegādi), kā arī "Mouzenidis Travel-Riga" sadarbības partneriem, kas noslēguši ar "Mouzenidis Travel-Riga" sadarbības līgumu.

Vienlaikus PTAC paskaidroja, ka ceļotājiem ir tiesības uz maksājumu atmaksāšanu par nenotikušo ceļojumu tikai tādā apmērā, cik "Mouzenidis Travel-Riga" vai tūrisma aģents - "Mouzenidis Travel-Riga" sadarbības partneris - par attiecīgo ceļojumu nav jau atmaksājis, pamatojoties uz ceļotāja iesniegumu ar lūgumu veikt iemaksātās naudas par nenotikušu komplekso tūrisma pakalpojumu atmaksu.

PTAC arī lūdz ceļotājus, kuri noslēguši vienu kopīgu līgumu par ceļojumu jeb kompleksu tūrisma pakalpojumu, attiecīgi iesniegt vienu kopīgu iesniegumu maksājumu atmaksāšanai.

Iesniegumā PTAC par naudas atgūšanu obligāti jānorāda ceļotāja vārds un uzvārds, ceļotāja norēķinu konta numurs, tūrisma operatora nosaukums un reģistrācijas numurs, kā arī konkrētās saistību neizpildes apmērs, proti, "Mouzenidis Travel-Riga" vai tūrisma aģentūras neatmaksātās naudas summas apmērs.

Iesniegumam obligāti jāpievieno uzņemto saistību apliecinošie dokumenti. Tostarp noslēgtā līguma par komplekso tūrisma pakalpojumu kopija, kā arī veikto maksājumu apliecinošie dokumenti - čeka vai stingrās uzskaites kvīts kopija vai ar bankas zīmogu vai elektronisko parakstu apliecināts maksājuma uzdevums.

PTAC aicina ceļotājus iesniegumam par maksājumu atmaksāšanu izmantot PTAC izstrādāto veidlapu.

Plānots, ka PTAC ceļotājiem atmaksājamo izdevumu apmēru aprēķinās proporcionāli atbilstoši ceļotāju skaitam, kuri būs pieteikušies PTAC līdz 2021.gada 25.novembrim, ieskaitot, to samaksātajai summai un nodrošinājuma apmēram.

Vienlaikus PTAC pārstāvji norādīja, ka "Mouzendis Travel-Riga" ir pasludināts maksātnespējas process un iecelts maksātnespējas procesa administrators Jānis Spilve. Kreditoru pieteikšanās termiņš ir noteikts līdz 2021.gada 16.septembrim.

Tādējādi PTAC aicina patērētājus, kuru saistības "Mouzenidis Travel-Riga" nespēj pilnībā vai daļēji pildīt par iegādātiem atsevišķiem tūrisma vai citiem pakalpojumiem, piemēram, iegādātas aviobiļetes vai izmitināšana viesnīcā, kā arī "Mouzenidis Travel-Riga" sadarbības partnerus, kuru saistības "Mouzenidis Travel-Riga" nav izpildījis vai izpildījis daļēji, līdz šā gada 16.septembrim iesniegt kreditora prasījumu kompānijas maksātnespējas procesa administratoram.

Kompānija "Mouzenidis Travel-Riga" reģistrēta 2012.gada nogalē, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Oksana Fiļina. 2020.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 24 eiro, bet zaudējumi - 62 022 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu