Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju vairāk nekā 150 migrantu (1)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: JANIS LAIZANS/REUTERS

Aizvadītajā diennaktī Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju vairāk nekā 150 migrantu, kuri nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvas teritorijā, ceturtdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests (VSAT).

Pēc vairākām samērā mierīgām diennaktīm nelegālo migrantu aktivitāte atkal pieaugusi. Robežu mēģinājuši šķērsot gan atsevišķi cilvēki, gan vairāku desmitu cilvēku grupas.

Lietuviešu robežsargi dziļāk Baltkrievijas teritorijā novērojuši arī vairākas nelielas migrantu grupiņas, kas nav tuvojušās abu valstu robežai.

Fiksēti arī vairāki gadījumi, kad pāri Baltkrievijas robežai Lietuvā atkārtoti mēģinājuši ienākt cilvēki, kuriem tas iepriekš jau ticis liegts.

VSAT paziņojumā norādīts, ka patrulēšana Lietuvas teritorijā joprojām tiek veikta pastiprinātā režīmā.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai šovasar krasi pieauga. Kopš gada sākuma Lietuvā aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

No 3.augusta, pildot iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu, Lietuvas robežsargi migrantus, kas nelegāli ierodas Lietuvā no Baltkrievijas, piespiež doties atpakaļ.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svetlanai Tihanovskai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu