Austrumukraina no Latvijas saņēmusi 23 tonnas humānās palīdzības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Aizsardzības ministra birojs.

Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece un Nacionālo bruņoto spēku karavīri vizītes laikā Austrumukrainā, Luhanskas reģionā, nodevuši dāvinājumā 23 tonnas humānās palīdzības, kas paredzēta Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu ģimenēm un militārajā konfliktā cietušajiem civiliedzīvotājiem.

26.augustā, viesojoties Luhanskas reģionā, parlamentārā sekretāre tikās ar tā gubernatoru Sergiju Haidaju, konfliktā cietušajiem Ukrainas karavīriem, kā arī organizācijām, kas sniedz atbalstu karavīru ģimenēm.

Šis ir jau divdesmit trešais Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienesta organizētais humānās palīdzības sūtījums, un tajā iekļautas Latvijas iedzīvotāju un uzņēmumu ziedotās drēbes, mēbeles, sadzīves tehnika, kā arī zemnieku saimniecības "Ķelmēni" ceptā maize.

Jau ziņots, ka Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre kopš 23.augusta uzturas vizītē Ukrainā, kuras laikā apmeklēja Ukrainas Neatkarības dienas parādi un kā tikās ar aizsardzības ministru Andriju Taranu. Tāpat Bļodniece devās uz Harkovu, lai viesotos Ziemeļu reģiona Militārās medicīnas klīniskajā centrā, kā arī godinātu to karavīru piemiņu, kas krituši kaujās pret Krievijas atbalstītajiem seperātistiem.

Latvijas aizsardzības nozare jau astoto gadu sniedz atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm.

Kopš 2014.gada vasaras Ukrainas bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, uzsākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos, uz Ukrainu regulāri tiek sūtītas kravas ar humāno palīdzību.

Kopš 2017.gada humānās palīdzības kravas nogādātas tieši Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem nepieciešama visvairāk.

Aizsardzības nozare humānās palīdzības sūtījumus Ukrainā nogādā sadarbībā ar Ārlietu ministriju.

Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienests regulāri sadarbojas ar Ukrainas armijas atbildīgajām struktūrvienībām, lai sniegtu atbalstu Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem.

AM uzsvēra, ka Latvija iestājas par Ukrainas teritoriālo nedalāmību, atbalsta tās eiroatlantisko integrāciju un nosoda Krievijas bruņoto spēku 2014.gadā īstenoto iebrukumu Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu