Svētdien septiņi cilvēki mēģinājuši nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas-Baltkrievijas robežas kontroljosla Silenē.
Latvijas-Baltkrievijas robežas kontroljosla Silenē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien Valsts robežsardze novērsusi septiņu cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 749 cilvēki.

Pagājušās nedēļas sākumā tika ziņots par vairākiem desmitiem migrantu, kas iesprūduši uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, jo abu valstu amatpersonas viņus neielaiž ne vienā ne otrā valstī. Kad robežas joslu ieradās apmeklēt ANO bēgļu komiteja, migranti no robežas "pazuda".

Kā vēstīja LTV raidījums "de facto", vismaz daļu no šiem vairākiem desmitiem migrantu sev līdzi aizveduši Latvijas armijas un robežsardzes pārstāvji, turklāt noprotams, ka citā robežas posmā viņi vēlāk pārdzīti Baltkrievijas pusē.

Latvijas atbildīgās institūcijas par šīm izmaiņām uz robežas publiski informāciju nesniedza. Tikmēr Baltkrievijas robežsargi nedēļas nogalē publicēja video, kurā redzams, ka Latvijas bruņotie spēki un robežsargi liek migrantiem no robežas joslas doties gan dziļāk Latvijas teritorijā, gan pāriet uz citu robežas posmu. Visticamāk, vēlāk robežas šķērsotāji pārstumti atpakaļ Baltkrievijas pusē, jo saskaņā ar Iekšlietu ministrijas statistiku, šonedēļ jaunu aizturēto robežas pārkāpēju Latvijas pusē nav, vēstīja raidījums.

Arī aizvadītajā diennaktī par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu cilvēki nav aizturēti.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ nav liegta valsts robežas šķērsošana 25 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 377 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, iepriekš nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu