ES rosina atjaunot ceļošanas ierobežojumus attiecībā uz ASV un Izraēlu (1)

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ARMANDO BABANI / EPA

Eiropas Savienība (ES) pirmdien ieteica dalībvalstīm padarīt stingrākas robežas ceļotājiem no sešām valstīm, arī ASV un Izraēlas, tur pasliktinājušās Covid-19 situācijas dēļ.

Pārējās četras valstis ir Kosova, Libāna, Melnkalne un Ziemeļmaķedonija.

Visas sešas līdz šim bija valstu grupā, kas tika atzītas par pietiekami drošām, lai uz tām netiktu attiecinātas prasības par karantīnu un testiem nebūtisku ceļojumu gadījumā.

Pēc vienošanās 27 ES dalībvalstu starpā minētās trešās valstis no šī saraksta svītrotas, teikts pirmdien izplatītajā ES paziņojumā medijiem.

Tomēr tas, kādus ierobežojumus noteikt ceļotājiem, būs katras dalībvalsts ziņā. Šobrīd arī nav skaidrs, kad jaunā kārtība tiks ieviesta.

Rekomendācijas nav saistošas dalībvalstīm, kas var atļaut pilnībā vakcinētiem ceļotājiem no ASV iebraukt, neraugoties uz bažām par pieaugušo Covid-19 gadījumu skaitu šajā valstī.

Vairums ES dalībvalstu krīzē līdz šim ievērojušas Briseles rekomendācijas attiecībā uz ceļošanu.

Sākoties pandēmijai, visas ES valstis, tikai ne Īrija, aizliedza nebūtisku ceļošanu, atskaitot dažus izņēmuma gadījumus.

Norvēģija, Lihtenšteina, Šveice un Islande, kas nav ES sastāvā, arī pievienojās aizliegumam.

Aizliegums nedaudz tika mazināts 2020.gada jūlijā, bet kopš tā laika vien dažas valstis pievienotas izņēmumu sarakstam. Izraēla tika pievienot šogad maijā, bet ASV - jūnijā.

ES drošajā sarakstā, kas regulāri tiek pārskatīts un atjaunots, ir tikai 17 valstis, arī Japāna, Jaunzēlande un Ukraina.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu