Putins un Lukašenko grasās parakstīt "ceļa karti" Krievijas un Baltkrievijas integrācijai (41)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

Baltkrievijas vēstnieks Maskavā Vladimirs Semaško tikšanās laikā ar Krievijas Voroņežas apgabala gubernatoru Aleksandru Gusevu un Valsts Domes vicespīkeru Alekseju Gordejevu paziņojis, ka abu valstu vadītāji gatavojoties parakstīt Krievijas un Baltkrievijas integrācijas plānu.

Baltkrievu diplomāts norādīja, ka Vladimirs Putins un Aleksandrs Lukašenko tikšanās laikā Maskavā parakstīšot ""ceļa kartes" un vispārīgu karti integrācijas padziļināšanai", vēsta "Interfax".

"Paldies Dievam, pēc trim gadiem esam finiša taisnē, kad no 28 kartēm atlikusi vairs tikai viena. Domāju, ka pēdējo paspēsim līdz 7.datumam," Semaško teikto atreferē aģentūra TASS.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs vēlāk žurnālistiem apstiprināja, ka 9.septembrī gaidāma kārtējā Putina un Lukašenko tikšanās. Peskovs sacīja, ka starp abām pusēm notikšot sarunas, pēc kurām tikšot rīkota preses konference. Taču Peskovs neatklāja, kāds būs sarunu temats.

Krievija un Baltkrievija kopš 1999.gada apspriež abu valstu politisku apvienošanu. 2019. un 2020.gadā tika apspriesta 31 "ceļa karte" par ciešāku integrāciju dažādās sfērās, piemēram, ekonomikā un valsts pārvaldē. Šo dokumentu saturs netika publiskots. 

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu