Mācību gada priekšvakarā 80% vakcinācijas aptvere sasniegta vien 22 no 277 Rīgas izglītības iestādēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sporta skolas ēkas pārbūve par sporta halli
Sporta skolas ēkas pārbūve par sporta halli Foto: Publicitātes foto

Pirms mācību gada sākuma 22 no 277 Rīgas izglītības iestādēm sasniegušas 80% vakcinācijas aptveri, liecina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta informācija.

Pēc departamenta mājaslapā publicētās informācijas 31.jūlijā plkst.17, tikai nepilni 8% skolu bija atsaukušās pašvaldības vadības aicinājumam vakcinēt izglītības iestāžu darbiniekus un pretendēt uz pašvaldības piešķirto finansējumu.

Vismaz 80% darbinieku Covid-19 sertifikāts ir Rīgas Ziedoņdārza pirmsskolā, 93.vidusskolā, Reinholda Šmēlinga vidusskolā, Rīgas 49.vidusskolā, Šimona Dubnova Rīgas ebreju vidusskolā, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā, Āgenskalna Valsts ģimnāzijā, Rīgas 14.vidusskolā un Rīgas 126.pirmsskolas izglītības iestādē.

Šis mērķis ir sasniegts arī Rīgas Ziepniekkalna pirmsskolā, Rīgas 84.vidusskolā, Rīgas 40.pirmsskolas izglītības iestādē, Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā, Rīgas Igauņu pamatskolā, Rīgas Ēbelmuižas pamatskolā, Mežciema pamatskolā, Tehniskās jaunrades namā "Annas 2", Rīgas Hanzas vidusskolā, Hokeja skolā "Rīga", Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē "Annele", Rīgas 51.vidusskolā un Rīgas 182.pirmsskolas izglītības iestādē.

Kā ziņots, Rīgas dome piešķīrusi 1,7 miljonus eiro izglītības iestāžu darbinieku motivēšanai vakcinēties pret Covid-19. Sasniedzot noteikto personāla vakcinācijas apjomu, izglītības iestādes varēs saņemt 5000 eiro, 7500 eiro vai 10 000 eiro papildu finansējumu, atkarībā no iestādes lieluma un strādājošo skaita.

Divās izglītības iestādēs - Šimona Dubnova Rīgas Ebreju vidusskolā un Rīgas 40.pirmsskolas izglītības iestādē 100% darbinieku ieguvuši Covid-19 sertifikātus, kas nozīmē, ka viņi ir vakcinēti pret Covid-19 vai to pārslimojuši.

Kā aģentūru LETA vēlāk informēja Rīgas domē, kopumā pieteikumus minētajam finansējumam iesniegušas 29 izglītības iestādes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu