Saeimas sēdei klātienē varēs sekot ierobežots žurnālistu skaits

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekrānšāviņš no Saeimas sēdes, kurā piedalās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, deputātiem pulcējoties vairākās zālēs, ievērojot piesardzību ārkārtas situācijā, lai pēc iespējas mazinātu Covid-19 vīrusa izplatīšanās riskus.
Ekrānšāviņš no Saeimas sēdes, kurā piedalās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, deputātiem pulcējoties vairākās zālēs, ievērojot piesardzību ārkārtas situācijā, lai pēc iespējas mazinātu Covid-19 vīrusa izplatīšanās riskus. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeimas sēdei klātienē varēs sekot ierobežots vakcinēto vai pārslimojušo žurnālistu skaits. Prezidijs saziņā ar Frakciju padomi ir noteicis principus Saeimas un tās komisiju sēžu norisei klātienē Covid-19 epidemioloģiskā riska situācijā, informēja Saeimas Preses dienestā.

Laikā, kad Saeimas sēdes un Saeimas komisiju sēdes norisinās klātienē, parlamenta telpās var atrasties Saeimā akreditēti plašsaziņu līdzekļu pārstāvji ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Ierodoties Saeimā, sertifikāta pārbaudei jāsazinās ar Saeimas Preses dienestu. Lai nodrošinātu pēc iespējas raitu iekļūšanu parlamentā, sertifikātu pārbaudei iespējams iesūtīt laikus, rakstot uz e-pastu "prese@saeima.lv".

Iekļūšana Saeimas ēkās tiks nodrošināta ar pastāvīgās vai vienas dienas akreditācijas kartēm.

Preses dienestā aicina ņemt vērā, ka Saeimas sēžu zālē vienlaikus klātesošo plašsaziņas līdzekļu pārstāvju skaits būs ierobežots, priekšroku dodot video operatoriem un fotogrāfiem. Tiek lūgts ievērot principu, ka vienlaikus Saeimas sēžu zālē uzturas ne vairāk kā viens operators vai fotogrāfs un viens reportieris no viena un tā paša medija.

Uzturoties Saeimas telpās, jāievēro epidemioloģiskās drošības un piesardzības pasākumus. Parlamentu nebūs ļauts apmeklēt personām ar akūtām elpceļu slimības pazīmēm.

Tāpat kā līdz šim, būs nodrošināta iespēja sekot parlamenta darbam attālināti, jo Saeimas sēdes tiešraidē būs iespējams vērot parlamenta mājaslapā, kā arī "Facebook" kontā.

Kā ziņots, sākot 2021.gada rudens sesiju, Saeimas sēžu norise plānota klātienē un pirmā klātienes Saeimas sēde ir sasaukta 2.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu