NBS komandieris: Karavīru atalgojumam jāpieaug par 10% (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš starptautisko militāro mācību "Kristāla bulta 2021" laikā Ādažu poligonā.
Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš starptautisko militāro mācību "Kristāla bulta 2021" laikā Ādažu poligonā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīriem atalgojums jāpalielina par 10%, jo šobrīd vidējais atalgojums ir 950 eiro, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja NBS komandieris Leonīds Kalniņš.

Viņaprāt, ja celtnieks Latvijā var saņemt 1000 eiro mēnesī pēc nodokļu nomaksas, tad karavīriem jāsaņem vismaz 1200 līdz 1300 eiro.

Savukārt uz jautājumiem par situāciju uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, Kalniņš atbildēja, ka NBS ļoti aktīvi atbalsta Latvijas robežsardzi. Ikdienā uz Latvijas un Baltkrievijas robežas šobrīd atrodas 140 zemessargi un karavīri.

"Situācija uz Latvijas un Baltkrievijas robežas ir stabila no tāda viedokļa, ka mēs esam nodrošinājuši visu nepieciešamo, lai nesankcionēti Latvijas teritorijā neiekļūtu neviens nelegālais robežas pārkāpējs," sacīja Kalniņš, un piebilda, ka no NBS viedokļa šie cilvēki ir nelegālie robežas pārkāpēji.

Viņaprāt, tie nav migranti, bet gan nelaimīgi cilvēki, kurus lielā mērā izmanto kā ieroci pret Eiropas Savienību un Latviju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu