Limbažu skola vēršas policijā par apmelošanu (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Kāda Limbažu skola ir vērsusies Valsts policijā (VP) ar iesniegumu par apmelošanu un neslavas celšanu, jo internetā sastapusies ar viltus ziņām par skolā veiktu it kā vardarbīgu Covid-19 testēšanu, informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne. Ar šo "ziņu", kas ievietota sociālajā tīklā pagājušajā diennaktī, jau ir dalījušies vairāk nekā 1600 iedzīvotāju.

Valsts policija novērojusi, ka interneta resursos klejo viltus ziņa par to, ka šī gada 1.septembrī Limbažos kādā skolā astoņus gadus vecam skolēnam, pielietojot vardarbību, veikts Covid-19 tests. Tāpat video ir nepatiesi apgalvots, ka bērna māte vērsusies policijā un policija esot atteikusies pieņemt iesniegumu.

Kā stāstīja Vaskāne, izplatītajā video norādīts, ka šī gada 1.septembrī Limbažos kādā skolā astoņus gadus vecam bērnam it kā atņemts mobilais telefons, lai bērns nevarētu sazināties ar saviem vecākiem, un, pielietojot vardarbību, viņam veikts Covid-19 antigēna tests, proti, izmantota deguna un rīkles iztriepe.

"Pretēji video norādītajam persona nav vērsusies policijā ar iesniegumu. Policija ļoti rūpīgi izvērtē šādu informāciju un nekavējoties to pārbauda," uzsvēra Vaskāne.

Patlaban policija ir saņēmusi iesniegumu no skolas vadības par skolas apmelošanu un neslavas celšanu, tāpat par darbinieku goda un cieņas aizskaršanu. Policija turpina skaidrot apstākļus, vienlaikus atzīmējot, ka bērnus skolās testē tikai ar siekalu testiem.

Satraucoši, ka ar šo ziņu, kas ievietota sociālajā tīklā pagājušajā diennaktī, jau ir dalījušies vairāk nekā 1600 iedzīvotāju, tādējādi veicinot šīs nepatiesās informācijas izplatību, norādīja policijas pārstāve.

Valsts policija aicina iedzīvotājus kritiski izvērtēt dažādu indivīdu publicēto informāciju interneta resursos un nedalīties ar nepārbaudītām ziņām, lai sabiedrībā netiktu vairota dezinformācija. Šādas ziņas tiek izplatītas ar mērķi īstenot dažādu indivīdu individuālos mērķus, vienlaikus apgrūtinot visai sabiedrībai cīņu ar Covid-19 vīrusu, sacīja Vaskāne.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu