Vēl 29 cilvēki nelikumīgi centušies šķērsot valsts robežu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas robežai paredzētā, bet tā arī neuzstādītā žoga fragments.
Baltkrievijas robežai paredzētā, bet tā arī neuzstādītā žoga fragments. Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdien robežsargi novērsuši 29 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas - Baltkrievijas robežu.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 930 cilvēki.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto cilvēku nav.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ nav liegta valsts robežas šķērsošana 25 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 377 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Latvijas robežsardze katru dienu informē sabiedrību par konkrētu personu skaitu, kurām liegts šķērsot Latvijas-Baltkrievijas valsts robežu. Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts piektdien aģentūrai LETA apliecināja, ka robežsardze iepriekš vairākas nelegālo imigrantu grupas atkārtoti atgriezušas Baltkrievijā.

Jau ziņots, ka valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, iepriekš nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī.

Valdības koalīcijas pārstāvji norādījuši, ka Baltkrievijā pie varas esošā Aleksandra Lukašenko režīma centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iespiest trešo valstu iedzīvotājus vērtējami kā hibrīdkara jeb hibrīdapdraudējuma izpausmes.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu