Covid-19: Kubā sāk vakcinēt bērnus no divu gadu vecuma

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: YANDER ZAMORA/EPA

Kuba pirmdien kļuva par pirmo pasaules valsti, kas sākusi vakcinēt pret Covid-19 bērnus no divu gadu vecuma.

Šim nolūkam tiek izmantotas Kubā izstrādātas vakcīnas, kuras nav atzinusi Pasaules Veselības organizācija (PVO). Tās ir pirmās Latīņamerikā izstrādātās vakcīnas pret Covid-19.

Kubas komunistu valdības mērķis ir vakcinēt visus bērnus, pirms tiks atkal atvērtas skolas, kas pandēmijas dēļ lielākoties ir bijušas slēgtas kopš 2020.gada marta.

Jaunais mācību gads Kubā sākās pirmdien, bet attālinātās mācības notiek ar televīzijas programmu starpniecību, jo Kubas mājsaimniecībās pārsvarā nav interneta pieslēguma.

Kuba, kas ir pabeigusi savu Covid-19 vakcīnu "Abdala" un "Soberana" klīniskos izmēģinājumus nepilngadīgajiem, piektdien sāka vakcinācijas kampaņu bērniem no 12 gadu vecuma.

Pirmdien Sjenfuegosas provincē valsts vidienē tika sākta vakcīnu izplatīšana bērniem vecumā no diviem līdz 11 gadiem.

Vairākas citas pasaules valstis jau vakcinē pret Covid-19 bērnus no 12 gadu vecuma, un dažās tiek veikti izmēģinājumi jaunākiem bērniem.

Vairākas valstis, tostarp Apvienotie Arābu Emirāti, Ķīna un Venecuēla, ir paziņojušas par plāniem vakcinēt par 12 gadiem jaunākus bērnus, bet Kuba ir pirmā valsts, kas to sākusi darīt.

Kuba pēdējos mēnešos ir pieredzējusi eksplozīvu Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu, kas radījis spiedienu uz tās veselības sistēmu.

Kubā kopš pandēmijas sākuma ir reģistrēti 5788 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, no tiem apmēram puse - pēdējā mēneša laikā. Pēdējā mēneša laikā arī reģistrēti gandrīz trešdaļa no visiem inficēšanās gadījumiem.

Čīlē bērnus no sešu gadu vecuma potēs ar "Sinovac"

Čīles Sabiedriskās veselības institūts pirmdien apstiprināja Ķīnas uzņēmuma "Sinovac" Covid-19 vakcīnas izmantošanu bērniem no sešu gadu vecuma.

Čīle ir pirmā Latīņamerikas valsts, kas spērusi šādu soli.

Sabiedriskās veselības institūts pieņēma šo lēmumu ar piecām balsīm par un vienu pret, sacīja institūta direktors Eriberto Garsija.

Veselības ministrijai tagad ir jānosaka termiņi un mehānisms vakcinācijas uzsākšanai.

"Sinovac" vakcīnas izmantošana bērniem no sešu gadu vecuma apstiprināta laikā, kad Čīlē pret Covid-19 ir pilnībā vakcinēti vairāk nekā trīs ceturtdaļas no pieaugušajiem iedzīvotājiem.

Čīles Katoļu universitāte pašlaik veic pētījumu ar 4000 bērniem vecumā no trim līdz 17 gadiem, lai izpētītu "Sinovac" vakcīnas ietekmi.

Latīņamerikā dažas valstis ir apstiprinājušas tikai "Pfizer" vakcīnas izmantošanu bērniem no 12 gadu vecuma. Ķīna ir apstiprinājusi savu uzņēmumu "Sinovac" un "Sinopharm" vakcīnu izmantošanu bērniem vecumā no trim līdz 17 gadiem.

ASV, Kanāda, Singapūra un Honkonga ir atļāvušas "Pfizer" vakcīnas izmantošanu bērniem no 12 gadu vecuma.

Čīlē līdz šim ir reģistrēti vairāk nekā 1,6 miljoni Covid-19 gadījumu un vairāk nekā 37 100 nāves gadījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu