Saeima izskatīs iniciatīvu par 2021. gada nodokļu reformas atcelšanu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
#dodmākslaielpot
#dodmākslaielpot Foto: publicitātes

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija 8. septembrī pēc pulksten 12.00 izskatīs iniciatīvu par 2021. gada nodokļu reformas atcelšanu. Kolektīvais iesniegums par to 9. augustā tika oficiāli iesniegts Saeimā un tapa pēc mākslinieku veidotās akcijas “#dodmākslaielpot”, kuras rezultātā interneta vietnē manabalss.lv tika savākti vairāk nekā 10 000 parakstu.

To izdevās panākt mazāk nekā nedēļas laikā, kas spilgti apliecināja problēmas aktualitāti.

Uz izskatīšanu, kas epidemioloģisko drošības normu dēļ notiks tiešsaistē, uzaicināta iniciatīvas pārstāve Jūlija Kova, 13. Saeimas deputāts Sandis Riekstiņš, Finanšu ministra padomnieks Ints Dālderis, Finanšu ministrijas Tiešo nodokļu departamenta direktore Astra Kaļāne un Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja vadītāja vietniece Dana Naunika. Iesniedzēji iniciatīvu aizstāvēs kopā ar starptautisko nodokļu tiesību eksperti mag. iur. Jūliju Saušu.

Kolektīvajā iesniegumā uzsvērts, ka īpaša uzmanība jāvērš uz to, ka grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu” un Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas iesniegti kopā ar 2021. gada valsts budžeta likumprojektu, iespējams, pieņemti steigā un to ietekme uz Covid-19 pandēmijas seku pārvarēšanu nav pilnvērtīgi izvērtēta. Kolektīvā iesnieguma parakstītāji uzskata, ka šie grozījumi likumos viennozīmīgi atstātu negatīvu ietekmi uz nacionālo tiesību normu mērķauditoriju īstermiņā un uz valsts budžetu ilgtermiņā.

“Jaunās nodokļu reformas problēma ir ārkārtīgi nopietna un skar vismaz 240 000 Latvijas iedzīvotāju,” izteicās akcijas “#dodmākslaielpot” iniciatore un tai veltītā videomākslas projekta režisore Jūlija Kova.

“Ierasta prakse ir tāda, ka krīzes apstākļos nodokļu slogu samazina, lai ekonomika un iedzīvotāji varētu atgūties. Taču šoreiz tika lemts atjaunot ekonomiku uz pandēmijas visvairāk skarto iedzīvotāju rēķina.

Es ļoti ceru, ka valdība mūs sadzirdēs, jo pretējā gadījumā, to var uzskatīt par cinisku spļāvienu radošo cilvēku sejās, kuri daudzus gadus ir nesuši Latvijas vārdu pasaulē un ar savu talantu kalpojuši sabiedrībai.”

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu