Ziemeļkorejā militārajā parādē maršē karavīri aizsargtērpos (4)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Ziemeļkorejā militārajā parādē par godu valsts dibināšanas 73.gadadienai piedalījās karavīri, kuri maršēja aizsargtērpos un maskās. Tas varētu nozīmēt, ka bruņotajos spēkos izveidota īpaša vienība ar mērķi novērst Covid-19 izplatību, ziņo BBC korespondente Dienvidkorejā Lora Bikere.

Ziemeļkoreja globālās pandēmijas fonā cīnās ar ekonomisko krīzi un cieš no pārtikas trūkuma. Pēdējā gada laikā Phenjana sarīkojusi trīs militārās parādes, kas ir liels skaits pat Ziemeļkorejā. 

Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns
Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns Foto: AP / Scanpix

Skatītāju rindās bija Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns, kurš izskatījās krietni notievējis. Skatītāji nevalkāja sejas maskas.

Parādē tika izrādītas ugunsdzēsēju automašīnas, traktori un šauts salūts, taču šoreiz uzmanības centrā nebija ballistiskās raķetes. Dalībnieku vidū bija arī karavīri sarkanos aizsargtērpos un ar maskām uz sejas.

"Dažos gadījumos parādēs, spītējot starptautiskajām sankcijām, ārpasaulei tiek izrādīta jauna militārā tehnika un ballistiskās raķetes. Taču vairumā gadījumu tās kalpo kā mēģinājums veicināt iekšpolitisko atbalstu, sevišķi grūtos laikos," norāda Bikere. "Īpašā sarkano aizsargtērpu vienība ir interesanta un, iespējams, cenšas parādīt, ka valsts nepārtraukti cīnās pret Covid-19 izplatību, kaut arī joprojām nav ziņots par nevienu inficēšanās gadījumu."

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu