Tēva dienas pikniks Mežaparkā!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Tradicionālā Tēva dienas gājiena vietā, kas pirms pandēmijas septiņus gadus norisinājās Rīgā, Brīvības ielā, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” šogad aicina ģimenes Tēva dienu atzīmēt, dodoties pastaigā un piknikā. 

Notikumam par godu svētdien, 12. septembrī, “Mammamuntetiem.lv” kopā ar Tēva dienas lieldraugu “Rimi Bērniem” Rīgas Mežaparku pārvērtīs svētku noskaņās.

Tēva dienā, ko Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā, Rīgas Mežaparks pārtaps par svētku pastaigas un piknika vietu, kur no plkst. 11.00 līdz 15.00 gaidāmi dažādi pārsteigumi un kur kopā pavadīt šo ģimenisko dienu.

“Epidemioloģiskās situācijas dēļ Tēva dienas svinēšanas formāts šogad ir mainījies – aicinām ģimenes svētkus atzīmēt dabā, pavadot tos sarunās, pastaigās, arī izdauzoties ar bērniem vai sarīkojot pikniku. Viena no šādām svinību vietām var būt Mežaparks Rīgā, ko saposīsim atbilstoši svētku tematikai,” stāsta ilggadējā Tēva dienas festivāla rīkotāja, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. “Pat ja svētkus neatzīmēsiet Mežaparkā, bet citur dabā, aicinām pie saviem svētku foto sociālajos tīklos izmantot tēmturus #TēvaDiena2021 un #TēvaDienaKatruDienu,” rosina svētku organizatore.

Tēva dienas mērķis ir ne vien pateikt tētiem paldies un veicināt svētku svinēšanas tradīcijas iedibināšanu ģimenē, bet arī aktualizēt tēva lomas nozīmi bērna ikdienas dzīvē.

Šogad kā Tēva dienas virstēma izcelta tēta un bērna attiecību veidošana no zīdaiņa līdz pusaudža vecumam – jo labāki pamati attiecībām būs ielikti šajā posmā, jo stiprākas tās būs vēlākos gados, kad bērns jau aizies savā, pieauguša cilvēka, dzīvē.

“Šobrīd par godu Tēva dienai “Mammamuntetiem.lv” rīko vairākas aktivitātes: aptauju tētiem, lai izprastu, kāda informācija par tēva un bērnu attiecību veidošanu vecākiem ir nepieciešama visvairāk; tradicionālo konkursu bērnudārziem, aicinot grupiņas dalīties dāvanu un pārsteigumu idejās tētiem. Tāpat 10. septembrī notiks arī nu jau par tradīciju kļuvusī tēvu sapulce, kur sabiedrībā zināmi tēti un speciālisti diskutē par tēva lomu un dalās savā personīgajā pieredzē; sapulce būs skatāma tiešraidē Tēva dienas oficiālajā vietnē Tevadiena.lv, kā arī Mammamuntetiem.lv, Facebook.com,” stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa aicina šīm un citām ar Tēva dienu saistītajām aktualitātēm sekot līdzi www.tevadiena.lv, kā arī iesaistīties tajās, lai svētku tradīciju stiprinātu kopā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu