Foto ⟩ Varakļānu novadā nobalsojuši jau 43% balsstiesīgo, Rēzeknes novadā - nepilni 17%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Varakļānu pašvaldības vēlēšanas 657. vēlēšanu iecirknī Varakļānu kultūras namā.
Varakļānu pašvaldības vēlēšanas 657. vēlēšanu iecirknī Varakļānu kultūras namā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdz plkst.12 Varakļānu novadā nobalsojuši jau 42,92% balsstiesīgo, kamēr Rēzeknes novadā šis rādītājs sasniedzis 16,76%, liecina Centrālā vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Varakļānu novadā no kopumā 2544 reģistrētajiem vēlētājiem šorīt līdz plkst.12 novēlēt ieradušies 435 cilvēki jeb 17,1% vēlētāju kopskaita. Kopā ar iepriekšējā balsošanā nobalsojušajiem Varakļānu novadā līdz šim balsis atdevuši 1092 cilvēki jeb 42,92% vēlētāju.

Rēzeknes novadā, kur ir 24 946 balsstiesīgo, šajā laika periodā nobalsojuši 1869 cilvēki jeb 7,49% vēlētāju. Kopā ar iepriekšējā balsošanā uz iecirkņiem aizgājušajiem Rēzeknes novadā pašlaik ir nobalsojis 4181 jeb 16,76% vēlētāju.

Vēlētāju aktivitāte Varakļānos joprojām ir ievērojami augstāka, bet Rēzeknes novadā - zemāka nekā pašvaldību vēlēšanās jūnija sākumā, kad tika ievēlētas pārējās vietvaras. Toreiz līdz plkst.12 kopā ar iepriekšējā balsošanā balsojušajiem bija novēlējuši 21,49% balstiesīgo.

Foto: Pašvaldību vēlēšanas Varakļānu kultūras namā

Vēlēšanās Rēzeknes un Varakļānu novados šodien būs iespējams nobalsot līdz plkst.20.

Vēlēšanas abos šajos novados notiek trīs mēnešus vēlāk nekā citās pašvaldībās, jo novadu aprises ietekmēja Satversmes tiesas lēmums, kas liedza Varakļānus pievienot Rēzeknes novadam.

Tiesības piedalīties vēlēšanās ir Latvijas un Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem no 18 gadu vecuma, kuriem bija reģistrētā dzīvesvietā Rēzeknes novadā vai Varakļānu novadā vismaz 90 dienas pirms vēlēšanu dienas vai kuriem attiecīgajā pašvaldībā pieder nekustamais īpašums.

Vēlētāji var balsot jebkurā tuvākajā iecirknī sava vēlēšanu apgabala robežās. Balsošanas dokuments vēlēšanās ir derīga pase vai personas apliecība. Par dalību vēlēšanās spiedogs pasē netiek likts, un principa "viens vēlētājs - viena balss" nodrošināšanai tiks lietots elektroniskais tiešsaistes vēlētāju reģistrs, kurā tiks atzīmēts, ka vēlētājs nobalsojis.

Lai mazinātu vīrusa infekcijas Covid-19 izplatības riskus, vēlētājiem vēlēšanu iecirkņos būs jāievēro drošības pasākumi - jāietur divu metru distance, jādezinficē rokas, jāvelk sejas maska, kā arī ieteicams lietot savu pildspalvu. Ja vēlētājam to nebūs līdzi, vienreizlietojamo sejas masku un pildspalvu varēs saņemt iecirknī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu