"Septembra beigās un oktobrī būs pīķis. Esam tam gatavi," saka organizācijas Bezvēsts.lv konsultante Jūlija Voroņina. Katru rudeni brīvprātīgie meklē vairākus desmitus mežā nomaldījušos ogotāju un sēņotāju. Dažiem "sēņu medības" beidzas traģiski. Kopumā šogad Bezvēsts.lv  bezvēsts pazudušu cilvēku meklēšanā piedalījās jau 50 reizes.

Reizēm cilvēks apmaldās burtiski "trīs priedēs", sāk uztraukties un, mēģinot izkļūt no meža, dodas aizvien dziļāk biezoknī. "Ja esi paziņojis, ka saviem spēkiem nespēj izkļūt no meža, paliec uz vietas! Daudzi stresā pieļauj kļūdu - dodas uz priekšu un labākajā gadījumā staigā pa apli, sliktākajā - aiziet 20 kilometrus no vietas, kur bija sākumā," stāsta Artjoms.

Vēl viena kļūda, kas var izrādīties liktenīga - cilvēki, dodoties mežā, neparūpējas par to, lai viņu apģērbs būtu spilgtā, vēlams, oranžā krāsā. Ja apģērbs saplūst ar vidi, viņu ir grūti pamanīt. Gados vecāki cilvēki neņem līdzi telefonu, tāpēc nevar paziņot, ka saviem spēkiem vairs nespēj izkļūt no meža. "Telefons ir jāņem līdzi. Ja jūsu gados vecais tuvinieks ir aizgājis uz mežu, piezvaniet viņam reizi stundā, lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā, jo uztraukumā reizēm pats nespēj piezvanīt."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X