Ģimenes ārstiem sola piemaksas par katru jaunu pret Covid-19 vakcinēto (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Veselības ministrija (VM) rosinās būtiski lielākas piemaksas ģimenes ārstiem par katru jaunu pret Covid-19 vakcinēto, vēsta Latvijas Televīzija. Valdībā plānots atkārtoti virzīt ideju par lielākām piemaksām ģimenes ārstu praksēm - gan tām, kas pašas vakcinē, gan tām, kas būs noslēgušas sadarbības līgumu par savu pacientu vakcināciju citā vietā. Paredzēts, ka izmaiņas tiks veiktas oktobrī.

Pašlaik par katru vakcinēto pacientu, kas ietilpst kādā no riska grupām, maksā 12,60 eiro, bet par pārējiem - 7,70 eiro par katru.

Ieceri atbalsta Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijā (LLĢĀA). Lai arī VM konkrētas summas pagaidām vēl nemin, pēc LLĢĀA vadītājas Līgas Kozlovskas teiktā,

samaksa par katru jaunu vakcinēto varētu pieaugt divkārt.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā pret Covid-19 vakcinēti vien 30 337 cilvēki, kas ir mazākais rezultāts kopš marta beigām, kad Latvijā vēl nebija ieviesta iespēja potēties visiem gribētājiem, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Kopš vasaras vidus vakcinācijas temps Latvijā, salīdzinot ar rekordaugstiem rādītājiem maijā, saruka, un pagājušajā nedēļā sapotēto iedzīvotāju kopskaits nokrita līdz zemākajam rādītājam kopš marta otrās puses. Mazāk cilvēku nedēļas laikā sapotēts nedēļā no 29.marta, kad pie potes tika 26 2111 cilvēks. Būtiski, ka tobrīd Latvijā vēl netika nodrošināta iespēja vakcīnu saņemt ikvienam, kas to vēlas, un tikai nesen bija dots starts hroniski slimo pacientu potēšanai.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada jūlija sākumā provizoriski bija 1 882 200 iedzīvotāju, tātad līdz šim kopumā pret Covid-19 vakcinēti 46,75% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu noslēguši 41,89% iedzīvotāju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu