Jelgavas novadā aizdomās par slepkavību aizturēti divi vīrieši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jelgavas novada Kalnciemā aizdomās par nedēļas nogalē pastrādātu slepkavību aizturēti divi agrāk tiesāti vīrieši, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Svētdien, 12.septembrī, Kalnciemā kādā dzīvoklī tika atrasts noslepkavots vīrietis, kuram konstatēja vairākas durtas brūces. Policisti, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, tajā pašā dienā aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu aizturēja divus Kalnciema iedzīvotājus.

Kā noskaidrots izmeklēšanas laikā, pie 1964.gadā dzimušā dzīvokļa saimnieka viesojās 1973. un 1983.gadā dzimuši vīrieši. Kopīgās alkohola lietošanas laikā eskalējās konflikts, kā rezultātā viens no ciemiņiem ķērās pie virtuvē uz galda esošā naža un vairākas reizes sadūra namatēvu dažādās ķermeņa daļās.

Vienam no vīriešiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, savukārt otram noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Abi aizturētie Kalnciema iedzīvotāji jau agrāk bijuši tiesāti.

Sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 116.pantu par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu - slepkavību. Par minēto noziegumu var tikt piemērots mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu