Elektroskūtera vadītājs nepārliecinās par drošību un pakļūst zem auto (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Sāpīgu sadursmi Dārzciemā, Rīgā, piedzīvojis kāds elektriskā skrejriteņa vadītājs, kurš, pēc liecinieku teiktā, aizmirsa pārliecināties par drošību un šķērsoja gājēju pāreju tieši braucošas automašīnas priekšā.

Negadījums notika otrdien, 14.septembrī, Piedrujas un Vietalvas ielas krustojumā, vēsta TV3 raidījums Degpunktā.

Satiksmes incidentā iesaistītā Ford automobiļa vadītājs aizkadrā pastāstīja, ka braucis pa Piedrujas ielu atļautajā ātrumā, bet elektroskūtera vadītājs paralēli pārvietojies pa ietvi. Sasniedzot vietu, kur uz ielas ierīkota gājēju pāreja, elektriskā skrejriteņa vadītājs pēkšņi pagriezies pa kreisi, lai šķērsotu ielu. Automašīnas vadītājs apgalvo, ka aptuveni 25 gadus vecais vīrietis nav paskatījies pa kreisi, kā arī lietojis austiņas. 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā ziņo, ka cietušais guvis vairāku ķermeņa daļu ievainojumus, taču viņa stāvoklis vērtējams kā stabils, un viņš nogādāts ārstniecības iestādē.

Lai šādi gadījumi neatkārtotos, Valsts policija aicina gājējus un citus mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus pārliecināties, vai automašīnas samazina ātrumu, un tikai tad doties pāri gājēju pārejai. "Tāpat arī autovadītājiem ir jābūt vērīgiem un uzmanīgiem, lai izvairītos no bīstamām situācijām," norāda Valsts policijas pārstāve Līna Kaļķe.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu