Par 5,5 miljoniem pārbūvēs Mārupes Mūzikas un mākslas skolu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Līdz 2022.gada oktobra vidum par aptuveni 5,52 miljoniem eiro paredzēts pārbūvēt Mārupes Mūzikas un mākslas skolu, informēja Mārupes novada pašvaldības pārstāve Ilze Žunde.

15.septembrī Mārupes novada pašvaldības izpilddirektors Kristaps Ločs un SIA "Selva būve" valdes priekšsēdētājs Rolands Orlovskis parakstīja līgumu par Mūzikas un mākslas skolas pārbūvi.

Iepirkumu komisija vērtēja desmit pretendentus, darba veikšanai izraugoties minēto Mārupes novada uzņēmumu. Paredzētās būvdarbu kopējās izmaksas ir 4 562 700 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 5 520 867 eiro ar PVN. Līgums paredz darbu pilnīgu pabeigšanu un nodošanu līdz 2022.gada oktobra vidum.

Ločs akcentēja, ka skolas pārbūve ir šī gada lielākais pašvaldības investīciju projekts. "Ceram, ka skola pēc rekonstrukcijas varēs turpināt darbu jaunā kvalitātē un būs lieliska vide mūsu bērnu talantu attīstībai," pauda novada amatpersona.

Mārupes Mūzikas un mākslas skolas būvprojekts, kuru izstrādājis SIA "AR.4", paredz esošās skolas ēkas rekonstrukciju un jaunas piebūves izbūvi, kā arī apkārtējās teritorijas labiekārtošanu jaunu autostāvvietu izveidei.

Paredzēts rekonstruēt skolas divstāvu ēku 1024 kvadrātmetru platībā, kā arī izbūvēt četrstāvu piebūvi ar kopējo platību 2267 kvadrātmetri. Pēc pārbūves skola varēs nodrošināt kvalitatīvu mācību procesu mūsdienīgā vidē 600 audzēkņiem, līdzšinējo 450 vietā, turklāt visiem skolas audzēkņiem mācības varēs notikt vienuviet. Tā kā Mārupes mūzikas un mākslas skolas telpu kapacitāte jau vairākus gadus ir nepietiekoša mācību procesa nodrošināšanai, mākslas programmas apguvei līdz šim tika īrētas telpas citā ēkā, norāda pašvaldībā.

Paplašinātās telpas sniegs iespēju arī dažādot skolas profesionālās ievirzes izglītības programmu piedāvājumu.

Uz būvniecības laiku skolas mācību process tiks nodrošināts citās telpās. Mākslas nodaļa šajā mācību gadā ir sākusi darbību Mārupes pamatskolas telpās, savukārt Mūzikas nodaļu audzēkņi turpinās mācības turpat netālu esošajās, sabiedrībai "Mārupe" piederošajās, telpās, kā arī Jaunmārupes pamatskolā, Mārupes pamatskolā un Mārupes Valsts ģimnāzijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu