Video ⟩ Mercedes apvidnieka vadītājs dubultā pārsniedz ātrumu un atvadās no tiesībām (15)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Kāds Mercedes-Benz GLE vadītājs uz līdzenas vietas atvadījās no savām autobraucēja tiesībām, kad Dobeles novada Kaķeniekos, ievērojami pārsniedzot ātrumu, apdzina policijas ekipāžu un tika apturēts ceļa posmā starp Kaķeniekiem un Bikstiem, kad brīdi jau bija braucis ar 191 km/h.

Steidzīgais autobraucējs tika fiksēts svētdien, 15. augustā. Kā minēts Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Facebook kontā, likumsargu fiksētais ātrums ārpus apdzīvotas vietas bijis 185 km/h. Atļautais braukšanas ātrums Liepājas šosejas posmā starp Kaķeniekiem un Bikstiem ir 90 km/h. 

Par notikušo policijā sākts administratīvā pārkāpuma process. Mercedes-Benz vadītājam piemērots 480 eiro naudas sods, kā arī aizliegums izmantot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz 6 mēnešiem.

Valsts policija atgādina un aicina autovadītājus apzināties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana ir bīstama izvēle, jo tādējādi mazinās iespēja laicīgi pamanīt un reaģēt uz kādu ārkārtēju situāciju uz ceļa, un tas var kļūt par nopietnu apdraudējumu veselībai un dzīvībai gan pie stūres esošajai personai, gan arī apkārtējiem.

Kā ziņots iepriekš, no ceturtdienas līdz 22. septembrim Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Latvijā, norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla (Roadpol - European Roads Policing Network) organizētā akcija "ROADPOL Drošības dienas". Akcijas galvenais vēstījums ir: “Paliec dzīvs – izglāb dzīvības”, un tās mērķis ir kopīgiem spēkiem panākt, lai šajā laikā uz Eiropas ceļiem nebūtu neviena ceļu satiksmes negadījuma ar bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu