Rīgai piederošie meži šogad izdeguši 35 hektāru platībā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Rīgas meži" valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.
"Rīgas meži" valdes priekšsēdētāja Anita Skudra. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šogad pašvaldības SIA "Rīgas meži" pārvaldītajos mežos bijuši 47 ugunsgrēki, un kopumā izdeguši 35 hektāri mežu, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

Kā uzsvēra uzņēmuma vadītāja, būtiski ir tas, ka gandrīz puse - 18 hektāri - bija jaunaudzes. Tas ir ļoti liels zaudējums.

"Esam vienojušies ar zinātniekiem, ka tieši šajās ugunsgrēku vietās viņi varēs eksperimentēt ar mežu pašatjaunošanos un salīdzināt šo procesu ar citām vietām," teica Skudra.

Lielākais ugunsgrēks "Rīgas mežu" apsaimniekotajās teritorijās bija Garkalnē, kur uguns izplatījās 22 hektāros.

Pēc Skudras teiktā, šī ugunsgrēka kopējie nodarītie zaudējumi ir 270 000 eiro.

Viņa gan uzsvēra, ka šādos gadījumos vienmēr visvieglāk ir saskaitīt naudu, bet "mēs nevaram saskaitīt, cik šajā ugunsgrēkā gāja bojā meža dzīvnieku, kukaiņu, kas ir ļoti nozīmīgi kvalitatīvai meža attīstībai".

Kā ziņots, šogad Latvijā kopumā dzēsti 434 meža ugunsgrēki ar kopējo uguns skarto meža zemes platību 503 hektāri.

Lielākais šā gada meža ugunsgrēks izcēlās 26.jūlijā Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā pie Lēdurgas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā "Lielais un Pemmes purvs", kur kopumā izdega 180 hektāru.

Otrs lielākais ugunsgrēks tika reģistrēts 9.jūlijā Pierīgā, Garkalnē, kur "Rīgas mežu" apsaimniekotajos mežos izdega 22 hektāri meža.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums "Rīgas meži" pērn strādājis ar 18,2 miljonu eiro apgrozījumu un 648 640 eiro peļņu. Uzņēmums dibināts 2008.gadā un pilnībā pieder Rīgas pašvaldībai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu