Apšaude Krievijā: koriģēts upuru skaits (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/STRINGER

Apšaudē, kas pirmdien notika augstskolā Krievijas pilsētā Permā, dzīvību zaudējuši seši cilvēki, kas ir mazāk nekā vēstīts iepriekš, informē Krievijas Izmeklēšanas komiteja un Veselības ministrija.

Sākotnēji tika ziņots, ka apšaudē nogalināti pieci cilvēki, bet vēlāk tika ziņots, ka upuru skaits sasniedzis astoņus.

Tagad apstiprināts, ka apšaudē dzīvību zaudēja piecas sievietes un viens vīrietis. Upuri bija 18, 19, 20, 26 un 66 gadus veci.

Saskaņā ar jaunāko informāciju, ievainojumus šajā incidentā guva 28 cilvēki, 19 no kuriem bija šautas brūces. 20 no cietušajiem nogādāti slimnīcā, un deviņi no viņiem atrodas smagā stāvoklī.

Apšaudi Permas Valsts pētnieciskās universitātes teritorijā sarīkoja 18 gadus vecais Timurs Bekmansurovs, kurš pats studēja šajā augstskolā.

Uzbrucējs izmantojis šauteni “Huglu”, kuru viņš legāli iegādājies šā gada maijā. Uzbrukuma laikā viņš izšāvis vismaz 30 reizes.

Uzbrucējs ticis aizturēts. Sākotnēji tika ziņots, ka viņš nogalināts apšaudē ar policiju, tomēr šī informācija neapstiprinājās. Izmeklēšanas komiteja paziņojusi, ka šāvējs aizturēšanas gaitā ievainots.

Pirms uzbrukuma šāvējs tīmeklī bija publicējis vēstījumu, kurā apgalvoja, ka viņš neesot terorists un neesot nevienas ekstrēmistiskas organizācijas biedrs.

Uzbrucēja vēstījumā ir arī vārdi: “Es ienīstu sevi, bet es vēlos nodarīt pāri ikvienam, kas stāsies man ceļā.”

Uzbrukums ticis gatavots ilgāku laiku. Sākotnēji viņš plānojis uzbrukt savai bijušajai skolai, bet marta beigās mērķi mainījis pret universitāti.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu