Skolu ēdinātājiem bažas par Covid-19 izplatību izglītības iestādēs

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas 31. vidusskolas ēdnīca.
Rīgas 31. vidusskolas ēdnīca. Foto: Edijs Pālens/LETA

Par to, kā turpināsies mācību gads, lielas bažas ir ne tikai skolēniem un pedagogiem, bet arī skolu ēdinātājiem, kuriem zaudējumus rada ikviena pēkšņi karantīnā nonākusī klase, vēsta TV3 Ziņas.

Skolu ēdināšanas jomas uzņēmējiem rada bažas vīrusa izplatība skolās. Tieši tas, kas visvairāk biedē ir tukšas skolu ēdamzāles, jo vēl vienu gadu pavadīt dīkstāvē vairs nevar atļauties.

"Noskaņojums ir diezgan pesimistisks. Ja mēs runājam par plānošanu, tā nav plānošana. Tas ir haotisks, ātri pieņemts lēmums, ko darīt,"

stāsta uzņēmuma SIA “Žaks-2” pārstāve.

Turklāt katra klase, kura pārtrauc klātienes mācības, ēdinātājiem liek arī apzināties, – tagad vismaz divas nedēļas ienākumi būs kritušies.

Uzņēmuma pārstāve izprot to, ka skolēni dodas pašizolācijā vai saslimst, bet pie pašreizējā finansējuma pusdienām, kas ir 1,42 eiro, kad tiek plānots katrs cents, ir diezgan liels izaicinājums. Otrkārt, tie ir zaudējumi.

Savukārt Guntis Bredovskis, SIA “Baltic Restaurants” valdes loceklis, apgalvo, ka daudzas fiksētas izmaksas nemainās. Ja uz šo brīdi skolā mācās 1000 bērnu vai pēc nedēļas 600, darbiniekus es mājās aizdzīt nevarēs.

"Cik viņi tur strādās, tik strādās. Komunālie arī visi,” sacīja Bredovskis.

Tomēr vēl lielākas raizes uzņēmējiem šajā laikā sagādā tas, ka tiem grūti savus darbiniekus pārliecināt par nepieciešamību vakcinēties. Līdz ar to bieži kāds strādnieks slimo ar Covid-19 un sev līdzi karantīnā paņem arī virkni nevakcinēto kolēģu.

Uzņēmēji arī stāsta, ka darba roku ēdināšanā trūkst, jo pēc aizvadītā gada negatīvās pieredzes ar ilgstošo dīkstāvi daudzi lēmuši mainīt profesijas un nestabilajā ēdināšanās nozarēs vairs nestrādā.

Plašāk TV3 sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu