Lielbritānija piedāvās tūkstošiem pēcbreksita vīzu strādājošo deficīta mazināšanai (36)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija izsniegs līdz pat 10 500 pagaidu darba vīzas kravas automobiļu šoferiem un mājputnu audzēšanas nozarē strādājošiem, lai mazinātu akūtu darbinieku deficītu, nedēļas nogalē paziņoja valdība.

Lēmums par īstermiņa vīzām, kas tiks piešķirtas no oktobra līdz decembrim, pieņemts laikā, kad valstī ir šoferu un vairāku citu profesiju strādājošo deficītu, kas negatīvi ietekmējis degvielas piegādes un citas nozares.

Turklāt šis lēmums ir pretstatā Lielbritānijas valdības nostājai, tai pēc valsts izstāšanās no Eiropas Savienības nosakot stingrākus imigrācijas noteikumus un uzstājot, ka Lielbritānijas atkarībai no ārvalstu darbaspēka ir jābeidzas.

Valdība šim solim pretojusies mēnešiem ilgi, neskatoties uz aplēsēm, ka valstī trūkst aptuveni 100 000 kravas automobiļu šoferu, un vairāku nozaru brīdinājumiem par piegāžu deficītu.

Uzņēmumu vadītāji gan uzskata, ka šāda rīcība ir nepietiekama un nepalīdzēs mazināt problēmas nopietnību.

Vienlaikus Lielbritānijas Izglītības ministrija un sadarbības aģentūras tērēs miljoniem sterliņu mārciņu, lai apmācītu 4000 cilvēku par kravas automobiļu šoferiem. Tāpat gandrīz miljons vēstuļu tiks izsūtītas visiem šoferiem ar kravas automobiļu vadītāju tiesībām, kuri šobrīd nestrādā, ar aicinājumu atgriezties darbā.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu