Niķeļa raktuvē Kanādā iesprostoti 39 strādnieki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Kanādas austrumos esošā niķeļa raktuvē 39 strādnieki ir iesprostoti pazemē pēc avārijas, kurā tika bojāta transporta sistēma, nogriežot pieeju galvenajai izejai, pirmdien paziņoja Brazīlijas kalnrūpniecības kompānija "Vale", kurai pieder šī raktuve.

Avārija notika svētdienas pēcpusdienā. Neviens no kalnračiem tajā netika ievainots, un viņiem ir pieejama pārtika un ūdens, vēstīja "Vale", kas cerēja atbrīvot savus darbiniekus līdz pirmdienas vakaram pēc vietējā laika.

Kompānija paziņoja, ka avārija notika, kad no transporta sistēmas atdalījies ekskavatora kauss sadūrās ar to, padarot šo sistēmu nelietojamu.

"Glābšanas vienība ir sasniegusi kalnračus un sāk viņus izcelt virszemē, izmantojot sekundāras izejas kāpņu sistēmu," vēstīja "Vale".

"Mēs saprotam, ka šī glābšana prasīs zināmu laiku, un esam ļoti atviegloti dzirdēt, ka kalnrači nav ievainoti," tviterī paziņoja Ontārio provinces premjerministrs Dags Fords.

Visas operācijas Totenas raktuvē Ontārio provinces Sadberijas pilsētā kopš svētdienas ir apturētas. "Vale" paziņoja, ka veiks izvērtējumu pirms darba atsākšanas.

Raktuve 1972.gadā tika slēgta, bet "Vale" to atkal atvēra 2014.gadā. 2021.gada pirmajos sešos mēnešos tajā tika iegūtas apmēram 3600 tonnas niķeļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu