Vienu miljonu eiro no VNĪ 2020.gada peļņas novirza prokuratūras ēkas Kalpaka bulvārī 6 pārbūves sākšanai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

"Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) 2020.gada peļņas daļa viena miljona eiro apmērā tiks novirzīta prokuratūras ēkas Kalpaka bulvārī 6, Rīgā, pārbūves projekta pirmā posma sākšanai un būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādei, otrdien nolēma valdība.

Lai veiktu visus nepieciešamos darbus, uzlabotu ēkas Kalpaka bulvārī 6 tehnisko stāvokli un nodrošinātu tās ilgmūžību, provizoriskās pārbūves projekta izmaksas veido 12 684 038 eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN)), neskaitot Ģenerālprokuratūras pārcelšanās un pagaidu uzturēšanas izmaksas.

Pārbūve būtu veicams līdz 2025.gada pavasarim, kuru laikā tiktu restaurēta ēkas fasāde, pārbūvēts ēkas jumts, restaurēti logi un durvis, pastiprinātas ēkas nesošās konstrukcijas (pārsegumi), uzlabota ēkas energoefektivitāte, veikta visu inženiersistēmu modernizācija, kā arī visā ēkā tiktu izbūvēta mūsdienīga ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēma. Tiktu veikta telpu modernizācija atbilstoši mūsdienīga biroja lietošanas prasībām un vides pieejamībai, kā arī ierīkotas atbilstošas telpas darbam ar valsts noslēpuma objektiem.

Ar Ministru kabineta rīkojumu Finanšu ministrijai kā VNĪ kapitāla daļu turētājai uzdots nodrošināt, ka VNĪ 2020.gada peļņas daļa viena miljona eiro (bez PVN) apmērā tiktu novirzīta ieguldījumiem Finanšu ministrijas valdījumā esošajā valsts nekustamajā īpašumā ēkas Kalpaka bulvārī 6, lai sāktu pārbūves projekta pirmā posma īstenošanu un tiktu izstrādāta būvniecības ieceres dokumentācija.

Plānots, ka projekta pirmā posma realizācija jāīsteno līdz 2023.gada martam. Finansējuma ietvaros ir paredzēts izstrādāt būvniecības ieceres dokumentāciju 3D BIM vidē, izstrādāt nepieciešamos dokumentāciju telpām darbam ar valsts noslēpuma objektiem un veikt attiecīgo darbu autoruzraudzību.

Ņemot vērā, ka ēkas būvdarbi ietvers pilnu ēkas pārbūvi, paredzēts, ka Ģenerālprokuratūras darbinieki uz pārbūves laiku no ēkas Kalpaka bulvārī 6 tiks pārcelti uz pagaidu telpām. Pagaidu telpu izmantošanas provizoriskais termiņš ir 25 mēneši. Pārcelšanās plānota ne agrāk kā 2023.gada maijā, tādēļ vēl nav nosakāmi konkrēti nekustamie īpašumi, uz kuriem tiks pārvietoti iestāžu darbinieki.

Ģenerālprokuratūras darbiniekus (apmēram 250 cilvēki) plānots izvietot vairākos nekustamajos īpašumos un pagaidu telpas tiks meklētas gan publiskajā sektorā, gan privātajā, kā arī jānodrošina atbilstošas telpas darbam ar valsts noslēpuma objektiem. Pagaidu telpu apzināšanu plānots sākt vismaz gadu pirms būvdarbu sākšanas, tas ir, 2022.gada vasarā. Pagaidu telpas primāri tiktu meklētas pēc iespējas tuvāk esošajai ēkai Kalpaka bulvārī 6, orientējoši piecu kilometru rādiusā.

Tāpat valdība nolēma, ka Finanšu ministrijas budžetā tiks paredzēts finansējums VNĪ ilgtermiņa saistībām ēkas Kalpaka bulvārī 6 pārbūves izdevumu segšanai 2023.gadā 1 637 490 eiro apmērā, 2024.gadā 6 420 035 eiro apmērā un 2025.gadā 4 626 513 eiro apmērā. Kopējais finansējuma apmērs ilgtermiņa saistībām 2023.-2025.gadā ir 12 684 038 eiro

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu