ECDC brīdina par pāragru ierobežojumu atcelšanu valstīs ar nepietiekamu vakcināciju (8)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Vairākās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs progresam iedzīvotāju vakcinācijā pret Covid-19 saglabājoties nelielam, šajā rudenī Covid-19 gadījumu skaits visticamāk pieaugs, prognozē Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs (ECDC).

No ES, Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas iedzīvotājiem pilnībā vakcinēts ir tikai 61,1%, ceturtdien pavēstīja ECDC.

Tās ES valstīs, kur vakcinācijas līmenis ir tāds kā vidēji ES vai zemāks un kas plāno atvieglot Covid-19 krīzes ierobežojumus, līdz novembra beigām visticamāk pieredzēs Covid-19 gadījumu, hospitalizāciju un nāves gadījumu skaita pieaugumu, norādīja aģentūra.

"Prognozes liecina, ka lielas vakcinācijas aptveres un efektīva kontaktu samazinājuma kombinācija ir kritiska, lai rudenī samazinātu liela Covid-19 sloga risku uz veselības aprūpes sistēmām," sacīja ECDC direktore Andrea Ammone.

Valstīm jācenšas palielināt vakcinācijas apjoms visās piemērotajās vecuma grupās, lai novērstu vīrusa lipīgākā delta paveida izplatīšanos nākamajā gada posmā, viņa piebilda.

Ierobežojumi var būt nepieciešami līdz novembra beigām, pieļāva ECDC, norādot, ka Maltā, Portugālē un Islandē pilnībā vakcinēti vairāk nekā 75% iedzīvotāju.

Jaunākajā pandēmijas riska izvērtējumā ECDC akcentēja briesmas, ko rada delta paveida izplatība. Vairāk nekā 99% jauno inficēšanās gadījumu ir ar šo vīrusa paveidu.

ECDC arī prognozē, ka nākamo mēnešu gaitā pieaugs inficēšanās gadījumu proporcija bērnu vidū.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu