Valteri Botass iepozē pie sava jaunā AMG GT Black Series

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Valteri Botass
Valteri Botass Foto: SIPA/Scanpix

Somu Formula 1 braucējam Valteri Botasam ir jauns auto, un tas nav šāds tāds braucamais, bet gan Mercedes-AMG GT melnās sērijas kupeja. Ar to sportists sabildējies šādam spēkratam ideāli piemērotā vietā - Monzas Formula 1 trases vēsturiskās daļas virāžā.  

Šā gada pavasarī Mercedes-Benz Formula 1 komandas otrā zvaigzne, soms Valteri Botass, izsludināja sava personīgā sporta automobiļa Mercedes-AMG GT S pārdošanu. Tā vien šķiet, ka viņam auto nevis nepatika, bet vienkārši jaudas bija par maz, jo 522 zirgspēku kupejas vietā viņš tagad saņēmis stipri līdzīgu, taču krietni vien dusmīgāku Mercedes-AMG GT Black Series automobili. 

Par to, ka šis nav vis kāds parasts mersedess, liecina milzīgais antispārns uz bagāžnieka, kā arī cipariņi tehnisko datu tabulā. Tie vēsta, ka arī šim automobilim uzstādīts 4 litru V8 biturbo motors, taču tā jauda palielināta par vairāk nekā 200 zirgspēkiem, un Black Series versijā sasniedz 730 ZS. Maksimālais griezes moments ir apaļi 800 Nm un tie ir galvenais iemesls, kādēļ ekstrēmā kupeja spēj 200 km/h sasniegt mazāk nekā 9 sekundēs, bet 100 km/h - 3,2 sekundēs. Mašīnas maksimālais ātrums ir 325 km/h.

Valteri Botass un viņa Mercedes-AMG GT Black Series
Valteri Botass un viņa Mercedes-AMG GT Black Series Foto: SIPA/Scanpix

Botasa kupejas ārējais noformējums ir melns ar zilganzaļiem akcentiem kā viņa F-1 sacīkšu mašīnai, un baltām Mercedes-Benz zvaigznītēm. Starp tām iemaldījusies viena zvaigznīte sarkanā krāsā, kas ir savdabīgs piemiņas veltījums trīskārtējam F-1 pasaules čempionam Nikijam Laudam. Autosporta leģenda pirms nāves bija cieši saistīts ar Mercedes F-1 komandu, būdams ne tikai padomnieks sportistiem, bet arī tās formālais direktors.

Iepriekš ziņots, ka Botasam šī ir pēdējā sezona Mercedes komandas rindās. Viņa vietu 2022. gadā ieņems brits Džordžs Rasels, savukārt Botass pārcelsies uz Alfa Romeo vienību, kur atbrīvojusies vieta pēc Kimi Raikonena aiziešanas no aktīvā autosporta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu