"A.C.B." atsauc sūdzību par "Rīgas satiksmes" rīkoto konkursu tramvaja sliežu pārbūvei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzelzceļa sliedes.
Dzelzceļa sliedes. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceļu un tiltu būvniecības kompānija "A.C.B." atsaukusi sūdzību par "Rīgas satiksmes" rīkoto konkursu tramvaja sliežu pārbūvei Rīgā, Slokas ielā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Minētā iepirkuma paredzamā kopējā līgumcena ir 7 031 159 eiro.

"Rīgas satiksmes" pārstāvji iepriekš informēja, ka sūdzība IUB bija iesniegta par atklātā konkursa nolikumu.

Atbilstoši iepirkuma nolikumam konkursa uzvarētājam būs jāpārbūvē tramvaju sliežu ceļš, veidojot sabiedriskā transporta joslu Slokas ielā posmā no krustojuma ar Jūrmalas gatvi līdz krustojumam ar Kalnciema ielu (ieskaitot krustojumu) zemās grīdas tramvaja projekta ietvaros.

Pārbūvi būs jāveic trijās kārtās atbilstoši katras kārtas būvprojektam, nepārtraucot tramvaja kustību, tostarp pirmajā kārtā būs jāveic sliežu ceļu pārbūvi posmā no Jūrmalas gatves līdz Baldones ielai, otrajā kārtā - sliežu ceļu pārbūvi posmā no Mārtiņa ielas līdz Kalnciema ielai, ieskaitot plātņu nomaiņu krustojumā, bet trešajā kārtā - sliežu ceļu pārbūvi posmā no Baldones ielas līdz Mārtiņa ielai. Būvdarbu pabeigšanas termiņš visās trijās kārtās nedrīkstēs pārsniegt 30 mēnešus.

Jau ziņots, ka 2020.gadā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 173,503 miljoni eiro, kas ir par 9,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 26,9%, sasniedzot 980 886 eiro.

Kompānija "Rīgas satiksme" reģistrēta 2003.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).

Savukārt ceļu būvnieka "A.C.B." apgrozījums pagājušajā gadā bija 58,278 miljoni eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2019.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 19,5 reizes un bija 118 207 eiro.

"A.C.B." reģistrēta 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 12,477,241 eiro. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Valdis Lejnieks, Edvīns Tankelsons, Igors Rapoports un ASV pilsonis Aleksandrs Plotkins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu