Raidījums: Vecāki sūdzas par attālināto mācību nenodrošināšanu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Skola. Ilustratīvs foto.
Skola. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Mārupes Valsts ģimnāzijas 5. klases skolēnu vecāki pauž satraukumu par mācību procesa ilgstošu nenodrošināšanu, klasei atrodoties karantīnā. Šīs klases skolēnu mācības klātienē visa septembra laikā apmeklējuši četras darba dienas, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Lielākais satraukums ir par to, ka mācību process tiešsaistē tikpat kā nenotiek. Vecāki aprēķinājuši, ka septembrī nodrošināta aptuveni piektā daļa no visā mēnesī ieplānotajām mācību stundām.

Mārupes Valsts ģimnāzijas 5. klases skolēna mamma stāsta, ka viņas bērnam septembra laikā mācības notikušas tikai trīs dienas, jo bija jādodas karantīnā skolotājas saslimšanas dēļ. Un mācības attālināti tikpat kā nav notikušas.

"13. septembrī mēs aizgājām pirmo reizi karantīnā. Tajā dienā nenotika neviena mācību stunda. 14. septembrī notika viena. Principā tajā pirmajā nedēļā notika viena vai divas mācību stundas, vai nenotika neviena. Kā kurā dienā," stāstīja Ilma (vārds mainīts).

Otrajā karantīnas reizē notieka vismaz trīs vai maksimāli četras tiešsaistes stundas dienā. Vecāki skaitījuši, ka septembrī varētu būt apgūti vien 20% mācību satura.

Skolas direktors Jānis Lagzdkalns sacīja, ka vecākiem zināmā mērā ir taisnība. Taču daudzi pedagogi slimo, un ne tikai ar Covid-19.

Izglītības kvalitātes valsts dienests stāsta, ka saņēmis sūdzības par vairākām skolām, kur esot šāda problēma, un lielākoties tieši par to, ka attālināto mācību laikā ir par maz tiešsaistes stundu.

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu